Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΓΚΡΑΦΙΤΙ

Η ανάρτηση για τη πρόταση ενός επιστήμονα να βαφτούν τα μεγάλα αστικά κέντρα άσπρα για να καθυστερήσουμε την αύξηση θερμοκρασίας της γης είναι η αφορμή για αυτήν την ανάρτηση.

Σκεφτείτε την αντίδραση των γκραφιτάδων βλέποντας τόοοοοσους άσπρους τοίχους. Σαν να πηγαίνεις ένα παιδάκι 10 ετών και να το αφήνεις να κάνει ότι θέλει στην Disneyland. Σαν να αφήνεις εμένα με χρυσή κάρτα στο COSMOS, ή τον άντρα μου ...στην ησυχία του. Φανταστείτε χαρά!!! Ένας κόσμος γεμάτος άσπρους τοίχους. Ε, σε προκαλεί να τον βάψεις. Δε μπορεί να το αφήσουμε έτσι.

Ας σκεφτούμε ως γκραφιτάδες λοιπόν. Τι θα "βάφαμε" στους τοίχους της γειτονιάς μας? Ποιο σύνθημα ή ποια ζωγραφιά θα διάλεγε ο καθένας από μας να κοσμεί την πόλη του?

Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο βρήκα διάφορες απεικονίσεις γκραφιταρισμένων τοίχων. Άλλες με ζωγραφιές, άλλες με συνθήματα.







Aλλες με μηνύματα σοβαρά και άλλες με μια πιο αστεία διάθεση.



Άλλες πάλι φιλοσοφούν.

Έχω κρατήσει αρκετά συνθήματα που έχουν γίνει γκράφιτι και μπορούμε να τα δούμε σε όλες τις πόλεις μας.
Υπάρχουν τα Θρησκευτικά....

Αν ο Θεός υπάρχει, είναι δικό του πρόβλημα
Ορθοδοξία ή θάνατοςΈρχεται ο αντίχριστοςΌχι στις νέες ταυτότητες του σατανά
Αν ο Θεός δεν ήθελε να γράφουμε στους τοίχους, θα έδινε τις 10 εντολές σε τετράδιο
Ο Αδάμ είναι η μητέρα της Εύας(Και μετά λέμε ότι ο Οιδίποδας είχε πρόβλημα)

"Ο θεος πέθανε... Νιτσε
Ο Νίτσε ειναι μαλακας... Θεός
Ο Νίτσε ειναι θεος... Μαλάκας"
"Το Πάσχα φέτος ματαιώνεται. Βρέθηκε το πτώμα."

Τα σχολικά
«Το καλύτερο σχολείο που φωτίζει είναι αυτό που καίγεται».
«Ο Χριστός δίδαξε και πέθανε. Οι καθηγητές τι περιμένουν»;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Τα οικολογικά
«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».
«Φονιάδες των Ψαριών, Πελεκάνοι».
«Mόνο τα ζώα πρέπει να φοράνε γούνες»
«Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά».
Τα πιο προσωπικά
«Η μαμά μου λέει ότι αν δεν έχω πέσει στο κρεβάτι μέχρι τις δέκα και μισή, θα πρέπει να γυρίσω σπίτι».
"Δεν είμαι προκατειλημμένος. Μισώ τους πάντες."
«Ζαλίζομαι. Σταματήστε τη Γη να κατέβω».
«Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα».
Σαφώς και υπάρχουν και άλλες κατηγορίες αλλά ...
Αλήθεια, εσείς τι θα γράφατε?
Εγώ θα ήθελα να γράψω κάτι αστείο, έξυπνο, πρωτότυπο. Δε μου έρχεται τώρα όμως τίποτα οπότε θα προτείνω μία από τις αγαπημένες μου ατάκες του Αρκά.
Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΑΣΤΕΙΕΣ, ΟΜΟΡΦΕΣ, ΠΑΝΕΞΥΠΝΕΣ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ INTERNET ΣΧΟΛΙΑ ANGELINA

















































AND LAST BUT NOT LEAST.....MY RITOS!


Το λευκό είναι οικολογικό !!!

Όλοι γνωρίζουμε οτι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτόν τον κακόμοιρο τον πλανήτη μας. Η θερμοκρασία αυξάνεται, οι πάγοι λιώνουν, σε λιγότερο από 50 χρόνια τα γαμήλια ταξίδια στις Μαλδίβες και τη Βενετία θα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι επιστήμονες προειδοποιούν αλλά εμείς καίμε τα δάση μας. Πλημυρίζουν οι πόλεις και αντί να κατηγορούμε το τσιμέντο και την έλλειψη πρασίνου κατηγορούμε τα φραγμένα φρεάτια (έχουν και αυτά το μερίδιο ευθύνης αλλά ...).
Κάθε χρόνο μαθητές φυτεύουν δεντράκια και καθαρίζουν παραλίες αλλά δεν είναι αρκετό. Ένας επιστήμονας, ο Χ. Ακμπάρι είχε μια άλλη λύση να δώσει. Όταν το διάβασα μου φάνηκε απίστευτα πρωτότυπη και είπα να το αναρτήσω. Προτείνει να γίνει ο πλανήτης «Κυκλάδες» για να λύσουμε μέρος του προβλήματος του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Συγκεκριμένα προτείνει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής και να βάψουμε τις οροφές και τους τοίχους των σπιτιών άσπρους.

Η λογική είναι οτι εάν μετατρέψουμε μεγάλο μέρος του αστικού μας τοπίου σε λευκό, τότε το φως του ήλιου θα αντανακλάται με αποτέλεσμα να μειωθεί η θερμοκρασία του πλανήτη και να καθυστερήσει η κλιματική αλλαγή.

"Τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά. Οι δρόμοι και οι οροφές καλύπτουν περισσότερο από το 50% της επιφάνειας στις αστικές περιοχές, ενώ αποτελούν το 2,4% της επιφάνειας της Γης.
Ένα μαζικό κίνημα αλλαγής του χρώματός τους θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό του φωτός που αντανακλάται κατά 0,03%. Αυτό ουσιαστικά θα βοηθούσε, συνεχίζει ο επιστήμονας, στο να ακυρωθεί η θερμότητα που προκαλούν 44 δισεκατομμύρια τόνοι μόλυνσης διοξειδίου του άνθρακα.
Το φως που αντανακλάται σε μια επιφάνεια δεν συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, τονίζει η εφημερίδα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν σκούρες επιφάνειες απορροφούν το φως και το στέλνουν πίσω με τη μορφή θερμικής ενέργειας." (Newsroom ΔΟΛ)


Και πάλι βέβαια η λύση δεν θα είναι μόνιμη αλλά θα καθυστερήσει την αύξηση της θερμοκρασίας λίγο. Και το λίγο θα το δεχθούμε.

Λέτε να δεχθούν και να δούμε όλες τις μεγάλες πόλεις σαν τη Σαντορίνη? Να πηγαίνουμε στο Παρίσι και να λέμε "Ε, δεν έχουν και τίποτα ιδιαίτερο. Σαν τη Μύκονο με χιόνια είναι. Άσε που δεν έχουν και κλαμπ...Και από παραλίες...Ελλαδίτσα και πάλι Ελλαδίτσα" (Μη ξεχνάμε οτι φημιζόμαστε για τέτοιου είδους ατάκες)

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ο 44ος Πρόεδρος, Μπαρακ Ομπαμα


Σήμερα στην Ναυτεμπορική online βρήκα ένα άρθρο-κουίζ για τον Ομπάμα, τον Αμερικανό Πρόεδρο νούμερο 44. (πηγή: Τhe Independent)
Η πρώτη μου σκέψη ήταν να το διαβάσω για να μάθω πληροφορίες για τον νέο πλανητάρχη (άσχετο δική μας εφεύρεση είναι αυτή η προσφώνηση (?) και μόνο σαρκαστική μπορώ να την χαρακτηρίσω.) Βέβαια είχα παρακολουθήσει μερικές ομιλίες του αλλά που να καταλάβεις από μονταρισμένα κομμάτια…
Διαβάζοντας τις ερωτήσεις συνειδητοποίησα πόσο ίδιοι είναι οι άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους. Όπου και να ζεις ενδιαφέρεσαι για σημαντικά πράγματα όσων αφορά την ζωή των πάσης –φύσεως – διάσημων. Τι ζώδιο είναι, πότε έχασε το πρώτο του δοντάκι, εάν έσπασε το χέρι του στο σχολείο κτλ. Έτσι λοιπόν πήρα απίστευτα σημαντικές πληροφορίες για τον άνθρωπο που θα πάρει αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή εκατομμυρίων (ή μάλλον δισεκατομμυρίων) ανθρώπων.

Η δεύτερη μου σκέψη, μετά που «πήρα» τις πληροφορίες ήταν ότι έχω άδικο να σκέφτομαι πως οι κοτσομπολίστικες ερωτήσεις δεν σε βοηθούν να γνωρίσεις τον οποιοδήποτε άνθρωπο. Ακόμη και από το αγαπημένο χρώμα κάποιου, που εκ πρώτης όψεως είναι μια άχρηστη λεπτομέρεια, μπορείς να βάλεις κάποια συμπεράσματα. (το ίδιο είναι να έχεις αγαπημένο χρώμα το μαύρο και το ίδιο να σου αρέσει το κόκκινο? ΟΧΙ! Έτσι έβγαλα και εγώ τα συμπεράσματά μου για τον πλανητάρχη μας.

Το άρθρο/κουίζ ξεκινούσε:
Οι ερωτήσεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τις γνώσεις σχετικά με τη ζωή του πολυσυζητημένου νέου προέδρου των ΗΠΑ.

1. Σε ποια απομακρυσμένη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών γεννήθηκε ο Ομπάμα;
Χονολουλού, Χαβάη
Αυτό είναι οκ. Απλά μαθαίνουμε την καταγωγή του. Κατάγεται από επαρχεία και μάλιστα νησί. Μμμ, αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωπος με έντονο το αίσθημα ορίων. Καλό αυτό για ένα πρόεδρο.

2. Πώς τον φώναζαν μέχρι που πήγε στο πανεπιστήμιο;
Μπάρι
Είναι σημαντικό να το κάνουμε θέμα? Φαντάζομαι ότι και τον δικό μας πρωθυπουργό όταν ήταν μικρούλης τον φώναζαν Κωστάκη. Δε φαντάζομαι να ακουγόταν «Κωνσταντίνεεεεε, σταμάτα τη μπάλα και έλα να φας το μπρόκολο σου….). Επίσης όμως μας λέει ότι δεν είναι άνθρωπος που κολλάει σε μικροπράγματα, του αρέσουν οι αλλαγές και θα έκανε τα πάντα για μια ομαλή και πιο άμεση επικοινωνία Βέβαια τώρα το ξαναγύρισε σε Μπάρακ. Και πάλι καλό είναι αυτό. Δεν ντρέπεται να παραδεχθεί και να διορθώσει τα λάθη του. (Θα ακούσουμε πολλά «Συγγνώμη» δηλαδή)

3. Με ποια κωδική ονομασία είναι γνωστός στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ;
Ο αποστάτης
No comment. My code name is Η μπουχτισμένη.

4. Τι κοινό έχει με τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Κερτ Κομπέιν, τον Ρόναλντ Ρήγκαν και τον Μπιλ Κλίντον;

Είναι αριστερόχειρας
Δεν μου λέει πολλά αυτό. Πολύ γενικό το αριστερόχειρας. Εάν ήταν δυσλεκτικός θα είχε κάτι κοινό με τον Tom Cruise και τον Albert Einstein. Αυτό θα ήταν αξιοσημείωτο. Τέλος πάντων. Από αυτό παίρνουμε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά…δημιουργικός, εναλλακτικός, αυτοκαταστροφικός(?), τολμηρός, ερωτύλος.

5. Ποιο είναι το αγαπημένο του βιβλίο;
Ο βασιλιάς των θαλασσών του Χέρμαν Μέλβιλ
Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι ανήκει στην ομάδα ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να πετύχουν το στόχο τους, έστω κι αν αυτό σημαίνει την δική τους καταστροφή. Αυτά βέβαια εάν ταυτίζεται με τον καπετάνιο και όχι με την φάλαινα. (αδιευκρίνιστο!)

6. Ποιες είναι οι αγαπημένες του ταινίες;
Η Καζαμπλάνκα και Η φωλιά του κούκου
Ρομαντικός, αισιόδοξος και ευαίσθητος. Ακούγεται μελό αλλά για σκεφτείτε οι αγαπημένες του ταινίες να ήταν η «Μέρα Ανεξαρτησίας» και «Μετά την Επόμενη Μέρα». Μπρρρρρ

7. Σε ποιες παράνομες ναρκωτικές ουσίες έχει ενδώσει ως έφηβος;
Στη μαριχουάνα και την κοκαΐνη
Το πρώτο το κάνουν όλοι. Το δεύτερο μόνο οι λίγοι και καλοί ...πλούσιοι. Και με το λαό και με το Κολωνάκι δηλαδή.

8. Από ποιο πανεπιστήμιο αποφοίτησε με πτυχίο νομικής το 1991;
Από το Χάρβαρντ
Γνωστό και καλό. Καθόλου πρωτότυπο. Πολλοί απόφοιτοι του συγκεκριμένου πανεπιστημίου δεν μας απογοήτευσαν, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Σάμνερ Ρέντστοουν
9. Το 2006 ο Ομπάμα κέρδισε βραβείο Γκράμι. Για ποιο λόγο;
Τιμήθηκε με το βραβείο Best Spoken Word Album για το βιβλίο του «Όνειρα από τον πατέρα μου» και το 2008 βραβεύτηκε για δεύτερη φορά για το βιβλίο «Τολμώ να ελπίζω»
Τι να πω τώρα? δε μπορώ να μη σχολιάσω ότι τα θέματά του δείχνουν αισιοδοξία και το γεγονός ότι πιστεύει πως με βάση το παρελθόν κάνουμε το μέλλον καλύτερο. Στηρίζεται στα πόδια του γιατί ξ’ερει ποιος είναι.

10. Γιατί ο Ομπάμα αποφεύγει το παγωτό;
Ως έφηβος εργάστηκε σε παγωτατζίδικο με αποτέλεσμα να σιχαθεί το παγωτό
Από μικρός είχε το αίσθημα ευθύνης δηλαδή. Δούλευε και μάλιστα δεν ντρέπεται για αυτό. Βλέπω κοινά στοιχεία με τον Ρουσόπουλο. «Από μικρός στα βάσανα». «Δε μου χαρίστηκε η ζωή» κτλ. Απλά τον πιάνει κάτι όταν βλέπει και μυρίζει την προηγούμενη ζωή του….

11. Για ποια θέση «προβολής» εκδήλωσε ενδιαφέρον στο Χάρβαρντ αλλά απορρίφθηκε από μια επιτροπή απαρτιζόμενη αποκλειστικά από γυναίκες;
Δήλωσε συμμετοχή στο «all-black calendar»
Ο άνθρωπος αυτός έφαγε φτύσιμο από ομάδα που φωτογραφικά σχεδόν ήταν φτιαγμένη για αυτόν…..και επέζησε. Μεγάλο το πλήγμα. Είναι σαν να σε διώχνουν από club που ονομάζεται «Είσαι και εσύ άνθρωπος» Ανθεκτικός στον πόνο και την άρνηση!

12. Ποια είναι η αγαπημένη του σπεσιαλιτέ;
Το τσίλι (κύμινο, ρίγανη, κουρκούμη, βασιλικό και μπόλικο τσίλι σε σκόνη)
Καταρχήν, να ευχαριστήσουμε τον δημοσιογράφο για τη συνταγή. Το τσίλι (συνεχίζω την ψυχολογικό- κοινωνιολογική ανάλυση) είναι καυτερό, πικάντικο και απευθύνεται στους λίγους και τολμηρούς. Οπότε αποδεικνύει οτι δε τρομάζει μπροστά σε καμία δυσκολία.

13. Ποια ευρωπαϊκή γλώσσα μιλά άπταιστα (πλην των Αγγλικών φυσικά);
Ισπανικά
Καθόλου πρωτότυπο μιας και ο μισός πλανήτης μιλά ισπανικά θα μου πείτε αλλά για θυμηθείτε τον 43ο πρόεδρο? Ούτε αγγλικά δε μιλούσε ο Αμερικάνος του Τέξας.

14. Εάν δεν ήταν δικηγόρος ή πολιτικός, ποιο επάγγελμα θα ήθελε να κάνει;
Αρχιτέκτονας
Αυτό δεν μου άρεσε να σας πω την αλήθεια. Καθόλου δεν μου άρεσε. Εάν τώρα που θα έχει χρόνο αποφασίσει να το κάνει ως χόμπι? Σκεφτείτε, οι αρχιτέκτονες θέλουν να αλλάζουν -μεταποιούν την εικόνα των κτιρίων, πόλεων, χωρών. Για να χτιστούν όμορφα σπίτια θα πρέπει να γκρεμιστούν τα παλιά…. Σας θυμίζει κάτι αυτό? Και οι προηγούμενοι πρόεδροι το είχαν αυτό το βίτσιο. Όλο …γκρέμιζαν. Καημένη Παλαιστίνη, καημένο Αφγανιστάν…

15. Τι σημαίνει η λέξη «μπαράκ»;
«Ευλογημένος» στα Αραβικά
Θετικό στοιχείο αυτό. Αρκεί βέβαια να μη το πάρει σοβαρά και αρχίσει να σκέφτεται πως ευλογημένος είναι και ο Κύριος και μετά….ποιος είδε τον «Μπαράκ» και δεν «τον προσκύνησε»

16. Πόσα «κουμπιά πανικού» θα έχει ο νέος πρόεδρος;
Τρία: ένα στο πορτοφόλι του, ένα στο γραφείο του και ένα δίπλα από το κρεβάτι του
Προς τους τρομοκράτες η ανακοίνωση: στο μπάνιο δεν κρατάει πορτοφόλι… (είπα να βοηθήσω λίγο μήπως δεν το κατάλαβαν οι «γνωστοί άγνωστοι» (λέμε τώρα, εάν χρειαστεί)

17. Πόσο μεγάλος είναι ο προϋπολογισμός που έχει στη διάθεσή του ο Ομπάμα για την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο;
150.000 δολάρια
Θα τον ανακαινίσει ή θα τον ξαναχτίσει? A, ρε σπίτι που θα έχτιζα!!!

18. Τι φορά στο δεξιό του καρπό;
Ένα μαύρο μεταλλικό μπρασελέ όπου είναι χαραγμένο το όνομα του στρατιώτη Ryan David Jopek που σκοτώθηκε από αυτοσχέδια βόμβα στο Ιράκ το 2006. Η μητέρα του πεσόντος το προσέφερε στον Ομπάμα τον περασμένο Φλεβάρη.
Καλό και αυτό. Θα μπορούσε να φορά ένα μπρασελέ δώρο της Πάμελα. Ας το κρατήσει να του θυμίζει τις συνέπειες του να αποφασίζεις να εισβάλεις σε μια μακρινή χώρα επειδή σε βολεύει οικονομικό-πολιτικά.

Αυτές λοιπόν ήταν οι σκέψεις μου διαβάζοντας την κουτσομπολίστικη στήλη της Independent.
Πέρα από την πλάκα πάντως εύχομαι ο «Ευλογημένος» να χρησιμοποιήσει το μυαλό που δείχνει να έχει (εκ του μακρόθεν εγώ το κατάλαβα) για να βάλει σε μια τάξη την χώρα του φροντίζοντας πρώτα από όλα την παιδεία των Αμερικανών για να σταματήσει η λέξη αμερικανάκι να είναι συνώνυμο του χαζοβιόλη. Ο πρώην πρόεδρος απέδειξε ότι η βλακεία δεν έχει όρια. Φτάνει μέχρι την ανώτερη θέση στην ιεραρχία και τα αποτελέσματα…τρομακτικά. Καλή αρχή λοιπόν στον πρώτο έγχρωμο πλανητάρχη. Εύχομαι ο 45ος να λέγετε…Αμαλία!!!

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (?)

Συχνά μιλάμε για τα φαιδρά που ακούμε στην ελληνική τηλεόραση ή ραδιοφωνία. Είπα λοιπόν να ασχοληθώ με αυτό. Χρειαζόμαστε γέλιο στη ζωή μας. Το σημερινό είναι αφιερωμένο στον κ. Μπανια Κώστα του ΑΡΤΑ TV. Διάβασα σχεδόν όλα τα sites με μαργαριτάρια και ο κ. Μπανιας «αφιερώνει» σε όλα. Μπορώ να πω ότι είναι ανάμεσα στους 5 πρώτους…επάξια!

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να μη πεις και κανένα κουφό όταν μιλάς στον αέρα. Ο χρόνος σε πιέζει, προσπαθείς να θυμηθείς ονόματα, να πρωτοτυπήσεις κτλ. Δεκτό. Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω κάποιες …ανεκτίμητες γκάφες. Εξάλλου, χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε λόγος να βλέπω τις μισές εκπομπές στην τηλεόραση.

Ξεκινάμε λοιπόν

1. Η Αναγέννηση Άρτας κέρδισε πέναλτι από πλεονεκτική θέση
Μπορεί να μη γνωρίζω πολλά από ποδόσφαιρο αλλά …το πέναλτι δεν είναι μόνο από πλεονεκτική θέση? «στήνουμε τη μπάλα στα 11 μέτρα από την γραμμή τέρματος σε ειδική λευκή βούλα που υπάρχει στη μεγάλη περιοχή» μου είπαν. Μπορεί να κάνουν και λάθος.

2. Σουτάρει πέναλτι από πλεονεκτική θέση ...και αστοχεί
Πως το λένε αυτό όταν επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη…..?

3. Το μάρκο της Ιαπωνίας είναι το γιεν
Εάν το μάρκο της Ιαπωνίας είναι το γιεν τότε και το δολάριο της Δανίας είναι η κορώνα, σωστά?

4. Και από το μπάσκετ ας περάσουμε στο χάντμπολ να δούμε τι έγινε σήμερα. Εεε... σήμερα τελικά δεν είχαμε χάντμπολ
Καλά, αφήνουν τον καημένο να λέει ειδήσεις και εξαφανίζονται από το σταθμό? Κανένας δεν είναι εκεί να …βοηθήσει?

5. Σε αγώνα με αποτέλεσμα 0-0, λέει: -Φοβερός αγώνας, πολλά τα γκολ
«Και τώρα ας δούμε πως τελείωσε και ο αγώνας που θεωρητικά αναμεταδίδω»

6. Παρουσιάζοντας τον καλεσμένο, λέει: -Έχουμε μαζί μας τον αείμνηστο...
Ζωή σε λόγου μας. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε

7. Ο 16χρονος βετεράνος Γουσιας της Αναγέννησης, κατεβαίνει σαν θύελλα, ψηλός, δυνατός, μελαψός...
Τι να πω εγώ πλέον. Αν θέλει η νύφη και ο γαμπρός… σας εύχομαι τα καλύτερα.

8. Ένα σουτ φωτοβολίδα... και η μπάλα κυλαει αργά-αργά λίγο έξω από τα δίχτυα
Προφανώς η φωτοβολίδα «έσκασε» νωρίς λίγο έξω από τα δίχτυα

9. Έχουμε μαζί μας τον Σπύρο Γιαννάκη, 16 ετών, μαθητή του 3ου λυκείου και αθλητή του Πυρρου. Λοιπόν Σπύρο πες μας πως σε λένε, πόσο χρονών είσαι, σε ποιο σχολειό πηγαίνεις και σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι
«Eεε....Είμαι ο Σπύρος Γιαννάκης, 16 ετών, μαθητής του 3ου λυκείου και αθλητής του Πυρρου»

10. Τι να πει κανείς, τα λόγια μιλανε μόνα τους
Αυτό είναι το κακό. Τα λόγια μιλάνε μόνα τους.

11. Η μπάλα χτύπησε την οριζόντια κάθετη δοκό
Και οριζόντια και κάθετη. Διαγώνια…???

12. Φτάσαμε στο τέλος της εκπομπής. Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα σε απευθείας μαγνητοσκόπηση
Θα τη μαγνητοσκοπήσω και θα σας την δείξω απευθείας, χωρίς καθυστερήσεις.

13. Η πρωτοπόρος Αναγέννηση Άρτας είναι δεύτερη
Και 7η να ήταν πάλι πρωτοπόρος θα ήταν φαντάζομαι.

14. Εξάσφαιρο σήμερα η Άρτα, 4-0 τον Αιτωλικό
My name is Wayne, John Wayne. Τετράσφαιρο σήμερα η Άρτα. Αύριο βλέπουμε πάλι.

15. Άλλο ένα καλάθι ο Κρεμπουνης. Μεγάλος γκολτζής ο Κρεμπουνης.
Βρε αυτός είναι καλός γκολτζής αλλά σαν τα δικά σου τα «καλάθια» δεν έχει.

16. Ο αγώνας ξεκιναει, δεκάδες θεόρατα πανό απλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού
Αυτό το βίτσιο που έχουν όλοι οι σπίκερ να τα κάνουν όλα …ποιητικά, ποτέ δεν το κατάλαβα. Άσε κάτι να πει και ο άμοιρος ο Καβάφης…όλα εσύ θα τα πεις? Ο κάθε κατεργάρης στον δικό του πάγκο.

17. Ο αγώνας τελείωσε με τρία γκολ, ένα για κάθε ομάδα
Learn my child letters…. 1 + 1 = 3

18. Και με ένα σουτ φωτοβολίδα, στέλνει την μπάλα στα Τζουμέρκα (βουνά στην Άρτα)
Αν δεν παινέψεις τον τόπο σου….

19. Σε συνέντευξη:
-Καλησπέρα αγαπητέ φίλε Κώστα
-Μα δεν με λένε Κώστα, Θωμά με λένε
-Εντάξει, όπως θες αγαπητέ φίλε Κώστα
Ρε, πείσμα ο άνθρωπος. Για τους Πόντιους λένε μετά.

20. Βρισκόμαστε στο προτελευταίο λεπτό του αγώνα, δηλαδή ένα λεπτό πριν από το τελευταίο
Μου αρέσει να μου τα εξηγούν όλα. Μαθαίνω και γίνομαι καλύτερη.

21. Για σας κυρίες και κύριοι, είμαστε εδω στο γήπεδο της Άρτας που είναι πολύ καλό σήμερα και πολύ λασπερό
Φαντάζομαι μετά τον κατακλυσμό (επί εποχής Νώε λέω) που όλα ήταν …λασπερά θα παίχτηκαν οι καλύτεροι αγώνες.

22. Σουτ μπανάνα με γωνία
??????

23. Σε αγώνα Πρέβεζα-Αναγέννηση Άρτας: -Η γηπεδούχος πολιορκούσε την Αναγέννηση από ξηρό, αέρα και θάλασσα
Δύο σε ένα. Εμ, σαμπουάν, εμ conditioner. Αναμετάδοση αγώνα και περιγραφή της μάχης των Θερμοπυλών

24. Μιλαν - Πάρμα 4-0. Καρέ του γκολ
Τα ρέστα μου…

25. Και κάνει το βολέ... Παναγιά μου βοηθα
Βρε να βοηθήσει η Παναγία αλλά πόσο? Τι να κάνει και αυτή η δύσμοιρη?

26. Παίκτης της Αναγέννησης Άρτας, τραυματίστηκε από χαρτονόμισμα που πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο
Τι???????? Πέταξαν χαρτονόμισμα? Πάλι καλά να λες που τραυματίστηκε μόνο ένας. Άγιο είχαν.

27. Κυριακή βράδυ: -Καλό σας βράδυ αγαπητοί τηλεθεατές και καλό σας Σαββατοκύριακο
Μην είστε τόσο κακοί. Το επόμενο θα εννοούσε ο άνθρωπος

28. Ας επιστρέψουμε όμως στα σαλόνια της Α' ερασιτεχνικής
Όπου Α’ δηλαδή και ένα σαλόνι? Άλλο Α’ Εθνική ομάδα, άλλο Α’ Ερασιτεχνική ομάδα και άλλο Α’ ομάδα αίματος.

29. Σουτ καραβολιδα στο δοκάρι και η μπάλα έξω
Α, ρε, καρά-κατά-καημένη Άρτα

30. Μετά από κατάκτηση Ευρωπαϊκού κυπέλλου πρωταθλητριών στο μπάσκετ, από τον Ολυμπιακό, μεταδίδοντας τους πανηγυρισμούς: -Τα εκατομμύρια των Αρτινών φιλάθλων...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Αρτινοί είναι μόνο κάποιοι χιλιάδες. Οι Αρτινοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ακόμη λιγότεροι. Πάμε τώρα πάλι. Ποιοι και πόσοι πανηγύρισαν?

copy-paste από διάφορα sites

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΓΚΟΛΦΩ FOREVER






Οι αφίσες μας. Τρέχουμε αλλά το χαιρόμαστε. Τα παιδιά είναι φανταστικά. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι με το ίδιο κέφι. Σε λιγότερο από μήνα θα παίξουμε στην Κινηματογραφική Λέσχη για να μας δείτε και να μας δώσετε καμία συμβουλή της τελευταίας στιγμής, ή απλά για να μας πείτε οτι είμαστε οι καλύτεροι και θα σκίσουμε. (Προτιμήστε το δεύτερο καθώς παίζουν και όπλα στο εργάκι μας).

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Ψευτο-Χριστιανοί-Ψευτο-Αντίχριστοι 0-1

Το 2006 στο θέατρο του Νέου Κόσμου ανέβηκε το έργο του Γιάννη Καλαβριανού, «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος».
Η ιστορία του έργου εξελίσσεται στη Βηθλεέμ. Ο Χριστός γεννήθηκε και όλοι σπεύδουν να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος. Ο Αντώνης όμως που γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον Χριστό σε «διπλανή φάτνη», είναι πεπεισμένος πως έχει γίνει λάθος και πως είναι ο ίδιος το Θείο Βρέφος! Μάταια οι γονείς του και ο φύλακας - άγγελός του προσπαθούν να τον πείσουν ότι δεν είναι ο γιος του Θεού. Ο Αντώνης μεγαλώνει παράλληλα με τον Χριστό και μιμείται κάθε του ενέργεια.
Κάποιος λοιπόν κάρφωσε τον τίτλο και ανακρίβειες για το περιεχόμενο του έργου σε κάποιους της εκκλησίας και …έγινε το come Μήτσουμ να δεις. Γύρω στους εκατό Ορθόδοξους Χριστιανούς προπηλάκισαν και χτύπησαν τους θεατές φωνάζοντας τους Αντίχριστους και απειλώντας να τους κάψουν (στην πυρά ή στα καζάνια της κόλασης?). Οι μαυροφορεμένοι / κουκουλοφόροι / διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να κατεβεί η παράσταση επειδή προσέβαλε το θρησκευτικό τους αίσθημα. Έγινε μήνυση στον συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Καλαβριανό, στους ηθοποιούς Αναστασία Μποζοπούλου, Ευθύμιο Παπαδημητρίου, Μαρία Κοσκινά, Χρήστο Θεοδωρίδη και στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.
Η μήνυση έλεγε ότι «ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έχουν διαπράξει βλασφημία τεραστίου μεγέθους χάριν ψυχαγωγίας, χάριν διασκεδάσεως και χάριν κέρδους» και ότι «είναι εξοργιστικό στη χώρα μας να εμπαίζετε το ιερότατο πρόσωπο του Χριστού μας από τυχάρπαστους, ασήμαντους εμπαθείς "καλλιτέχνες". Και θα ήταν ακόμα πιο απαράδεκτο να μείνουν ατιμώρητοι. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την ανώτατη ποινή για παραδειγματική τιμωρία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά».
Σημειωτέων οτι κανένας από αυτούς δεν είχε παρακολουθήσει την παράσταση παρόλο που ο κ. Θεοδωρακόπουλος είχε προσκαλέσει το θυμωμένο πλήθος να μπει δωρεάν για να διαπιστώσουν πως δεν επρόκειτο για βλασφημία. Η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris δήλωσε:
«Θεωρούμε τουλάχιστον προκλητικό το γεγονός να μηνύονται καλλιτέχνες για μία θεατρική παράσταση, ιδίως όταν δεν είχαν καμία διάθεση προσβολής. Σε μια εποχή που η χώρα ταλανίζεται από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, κάποιοι επιμένουν να κατασκευάζουν εχθρούς και να ψάχνουν παντού ενόχους, εκτός από τον εαυτό τους
Δεν υπήρξε καμία απολύτως προσβολή του ιερού προσώπου του Ιησού Χριστού στη θεατρική παράσταση «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος» αποφάνθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη στις 14 / 1/ 2009. Για δες που θα αρχίσω να εμπιστεύομαι ξανά την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Μετά από όλα αυτά δεν έμεινε τίποτα να πούμε εμείς για τους ανόητους, φανατισμένους και κοντόφθαλμους παρά πως… «Οποιοσδήποτε ανόητος μπορεί να κριτικάρει, καταδικάζει και να παραπονιέται - και οι περισσότεροι ανόητοι το κάνουν.» (Dale Carnegie)

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΓΚΑΝΤΕΜΟΓΚΡΙΝΙΑΡΑΣ (Part Two)

I AM BACK!!! Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά να έχουμε, καλά μυαλά στα παιδάκια μας στο σχολείο και στα μεγαλύτερα παιδάκια υγεία και υπομονή για να αντέξουμε και αυτή τη χρονιά.
Διακοπές τέλος. Πέρασα καταπληκτικά. Ξέφυγα από όλα και αν δεν είχαμε και τηλεόραση θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Φύγαμε τελικά στις 6 το απόγευμα από τη Σάμο. Στις 3 και κάτι φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ώρες πέρασαν πολύ ευχάριστα. Ο τύπος που καθόταν μπροστά μας μιλούσε στο κινητό για ένα συγκεκριμένο θέμα μέχρι που έπεσε η μπαταρία του κινητού του (τουλάχιστο 4 ώρες). Κοντέψαμε να του δώσουμε συμβουλή μόνο και μόνο για να βοηθήσουμε μπας και τελειώσει το θέμα νωρίτερα. Ο κύριος από πίσω μιλούσε για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους και περίμενε το βαριεστημένο "Μμμ..." της συζύγου. Κάποια στιγμή γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα ο παραπέρα πιτσιρικάς αποφάσισε να μας διασκεδάσει τραγουδώντας το ρεφρέν του τραγουδιού του Χατζηγιάννη: "Εμείς οι δυό σαν ένα, δυό σώματα ενωμένα. Στις γιορτές, στις παραλίες, στα γήπεδα, στα τρένα. Εμείς οι δυό σαν ένα, δυό σώματα ενωμένα...." και πάλι από την αρχή. Και πάλι από την αρχή. Και πάλι.....
Χωρίς καθόλου ύπνο ξεκινήσαμε για Θεσσαλονίκη. Απίστευτη νύστα, κούραση και αγωνία μήπως μας πάρει ο ύπνος. Η αλήθεια είναι οτι τη διαδρομή απο Λαμία προς Λάρισα δεν την θυμάμαι και πολύ. Τι πολύ...καθόλου δεν τη θυμάμαι. Με πήρε ο ύπνος τη γαϊδάρα Ντρέπομαι αλλά ...
Κάπως έτσι φτάσαμε το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν περιγράφουν καλύτερα το πως περάσαμε τις διακοπές μας.
Απόλαυσα την Θεσαλονίκη

Πέρασα ώρες με ανθρώπους που αγαπώ και μου λείπουν



Είδα τον Αι Βασίλη που μου έφερε δωράκια


Πήγα στην Ονειρούπολη (Δράμα)

Έπαιξα με το χιόνι στο χωριό



Πήγα επιθεώρηση και γέλασα με την καρδιά μου (Σκύψε ΝΔ Ευλογημένη...)


Ανάμεσα σε όλα αυτά που έχω γράψει ως λεζάντα σε φωτογραφίες πρέπει να πω ότι χωράνε πολλές λεπτομέρειες.


Επιβάλλεται να αναφέρω ότι πήγαμε αυθημερόν εκδρομή στην Ξάνθη. Το κρύο δεν μπορώ να το περιγράψω αλλά και μόνο το γεγονός ότι πάνω από το σκουφάκι μου έβαλα και την κουκούλα του μπουφάν, το κασκόλ μπροστά στο στόμα και τα χέρια στις τσέπες …σας δίνει μια ιδέα του τι πάει να πει 3 βαθμοί κελσίου στο βορρά. Τα μεζεδάκια στο ταβερνάκι ήταν εξίσου απερίγραπτα. Μμμμ….γιαουρτλού κεμπάπ ….
Επίσης, γνώρισα από κοντά και ήπιαμε καφέ με δύο άτομα που συνομιλούσα μέσω blog και e-mails και έτυχε να βρίσκονται Θεσσαλονίκη τις γιορτές. Το πρώτο είναι η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (και βέβαια δεν την έχουν βαφτίσει έτσι, Κίτσο) η οποία είναι απίστευτα ευχάριστος άνθρωπος με αίσθηση του χιούμορ (φαντάζομαι γελούσε με τα αστεία μου και όχι με μένα, ε?Ε?) και χάρηκα πολύ που ήρθαμε σε επαφή και ελπίζω να ξαναβρεθούμε.
Το δεύτερο (με χρονική σειρά γνωριμίας) είναι ένας γνωστός Έλληνας συγγραφέας και ηθοποιός. Είναι ένα άτομο που επίσης μου έκανε καλή εντύπωση για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυριότεροι είναι ότι δεν φαίνεται να είναι «δήθεν» και «ψευτο-κουλτουριάρης» και δεν με αποθάρρυνε (με το αποθάρρυνε βέβαια εννοώ δεν γέλασε στα μούτρα μου) όταν ανέφερα ότι και εγώ προσπαθώ να γράψω (όχι στο blog, Κίτσο) θεατρικά έργα και του είπα για τις προσπάθειες μου. Ισα ίσα που μου έδωσε και ιδέες. (Μα καλά, καθόλου δεν φοβάται τον ανταγωνισμό? Χα) επίσης μου έδωσε ιδέες για το θεατρικό που ανεβάζουμε με τους μαθητές στο Λύκειο και τον ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά αυτή.


Ετσι, με γνωριμίες, φίλους, συγγενείς, σινεμά, ψώνια, καφέ, ουζάκι και κουβεντούλες πέρασαν οι μέρες ευχάριστα.


Χθες το απόγευμα πήγαμε μέχρι την Καβάλα για να πάρουμε το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ για να επιστρέψουμε. Σήμερα, μετά από ακριβώς 20 ώρες φτάσαμε στη Σάμο.


Καλώς σας βρήκα λοιπόν και πάλι. Ελπίζω να περάσαμε όλοι καλά και να αρχίσουμε την νέα χρονιά με κέφι και καλή διάθεση.