Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΙΧΝΙΔΟ!!!

Τα λατρεύω. Αυτό είναι μια καταγραφή εφτά αληθειών που αφορούν εμένα.
Με κάλεσε ο Αλέξανδρος (Παραμεθόριος), με πίεσε, με παρακάλεσε, έπεσε στα πόδια μου και …ναι, θα το πω, ένα δάκρυ έτρεξε στο αριστερό μάγουλό του. Τι να πω για αυτό το παιδί? Έπαιξε το παιχνιδάκι, έγραψε τις 7 αλήθειες του (κάτι το οποίο μπορώ να το επιβεβαιώσω - όντως αλήθειες είναι) και δεν συνέχισε το παιχνίδι. Απαράδεκτος. Αναγκάστηκα να του κάνω παράπονα online για να με καλέσει και ... να 'με τώρα! θα γράψω λοιπόν επτά μικρές αλήθειες για μένα και περιμένω τις δικές σας. Σε σένα μιλάω tsortzino. Μη κάνεις πως δεν ακούς mpalo. Κορίτσια, Ηδύλη και Αθηνά και οι υπόλοιποι, για να μάθουμε μερικά πραγματάκια να γνωριστούμε καλύτερα...
Ξεκινάω λοιπόν.
1. Απεχθάνομαι την κριτική. Πάσης φύσεως. Σοβαρά μιλάω. Ειδικά όταν όντως έχω κάνει κάτι στραβά και ενώ καταλαβαίνει ο άλλος οτι έχω την υποψία οτι έκανα βλακεία μου την λέει...το χειρότερό μου. Είναι ανάγκη να μου το πεις? Δεν το βλέπω? Δηλαδή πόσο καλύτερα νομίζεις οτι θα με κάνεις να νιώσω ή πόσο πιο γρήγορα θα το παραδεχτώ ότι έκανα λάθος εάν είμαι εκνευρισμένη?
2. Έχω διαβάσει αρκετά (όχι τόσα όσα θα ήθελα) βιβλία. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου να διαβάσω όσα θεωρούσα απαραίτητα και ένιωθα μειονεκτικά όταν άλλοι είχαν διαβάσει κάτι ενώ εγώ όχι. Εξάλλου λογοτεχνία σπούδασα. Πλέον, διαβάζω Κάθυ Κέλι και ναι… θα το παραδεχτώ έχω όλα της Μανανεδάκη. Μπορεί οι αγαπημένες μου να είναι η Συρρή-Στεφανίδου και η Μπουλουβάλα Αναγνώστου αλλά διαβάζω και …κόμικς. Γερνάω και τα χάνω ή απλά είμαι κουρασμένη και διαλέγω κάτι ευκολοδιάβαστο για τις ώρες που είμαι κάτω από μια ξαπλώστρα και με καίει ο ήλιος? Μπορεί και τα δύο μαζί. Θα δείξει.
3. Έχω τρέλα (μιλάμε για μεγάλο κόλλημα) με τον Αρκά (τα έχω όλα και τα διαβάζω τουλάχιστο μια φορά το τρίμηνο), τα Φιλαράκια (την Αμερικάνικη σειρά – πρέπει να την έχω δει πάνω από 50 φορές ολόκληρη) και τις ελληνικές ταινίες των Παπαγιανόπουλου-Καρέζη (ο συνδυασμός με ξετρελαίνει).
4. Λατρεύω τις μουντές μέρες του χειμώνα που βρέχει έξω και εγώ είμαι κλεισμένη μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού μου με μια καφετιέρα γεμάτη ζεστό καφέ –κατά προτίμηση με άρωμα φουντούκι – και κάθομαι στο παράθυρο ακούγοντας/βλέποντας τη βροχή να πέφτει και λέμε ιστορίες ή/και βγάζουμε τα εσώψυχα μας με δικούς μου ανθρώπους.
5. Όλοι πιστεύουν ότι επειδή μιλάω πολύ και λέω συχνά προσωπικές ιστορίες ότι αποκαλύπτω πολλά. Λάθος. Αποκαλύπτω ότι δεν με ενδιαφέρει να το κρατήσω για τον εαυτό μου. Τα κατά-τη-δική-μου-γνώμη σημαντικά τα έχω πει μόνο σε λίγους και καλούς.
6. Δεν θα αποχωριζόμουν ποτέ α. το λάπτοπ μου, β. το κινητό μου γ. τη κάρτα τραπέζης μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς πιστεύω ότι είμαι ξεκομμένη από τον κόσμο εάν δεν μπω στο ίντερνετ, εάν δεν έχω το τηλέφωνο μου πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι μοναδικό, απίστευτο, σημαντικό και δεν θα το μάθω και τέλος, συχνά δεν έχω χρήματα επάνω μου και δυστυχώς είμαι καταναλωτικό ζώο και όλο και κάτι θα αγοράσω βγαίνοντας έξω.
7. Last but not least, λατρεύω τις γάτες. Σιγά το μυστικό θα μου πείτε αλλά το να βλέπω τα μικρά τσαχπίνικα ματάκια τους και να τα ακούω να γουργουρίζουν όταν τα χαϊδεύω πιστεύω οτι είναι μοναδικό. Ξέρω οτι "οι γάτες δεν έχουν ιδιοτροπίες φτάνει να θυμάστε οτι τους αρέσει να τους σερβίρετε το γάλα τους στο ρηχό πιατάκι με τα τριαντάφυλλα και το ψάρι τους στο μπλε πιάτο, απο το οποίο το παίρνουν και το τρώνε μακριά, στο πάτωμα" (Αρθουρ Μπριτζες) αλλά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα κόσμο χωρίς αυτά τα εγωιστικά μικρά ζωάκια.
Αυτή είμαι εγώ λοιπόν. Στην αρχή μπόρεσα να σκεφτώ μόνο 3 αλήθειες αλλά τώρα …θα μπορούσα να γράψω άλλα τόσα. Πολυλογού είμαι τελικά. Sorry. Your turn now. Περιμένω οκ?

8 σχόλια:

Sidepap21 είπε...

Μια χαρά οι αλήθειες ...
Συμπίπτουμε σε πολλές ...
Ειδικά την τελευταία με τα γατάκια.
Το καλοκαίρι μαζεύονται στην αυλή του
εξοχικού μου στα Βοτσαλάκια πάνω από 15-20
συνεταιρικά τους έχουμε τρεις οικογένειες
με την υποχρέωση να τους ταίζουμε
εναλλακτικά το χειμώνα.
Ειδική περίπτωση ο οικόσιτος Αναπηρίξ
που στολίζει πάνω δεξιά το blog μου.
Τον μάζεψε ο γιός μου το καλοκαίρι
ημιθανή
είναι ανάπηρος απ' τη μέση και κάτω
αλλά είναι πανέξυπνος, ζωηρός, παιχνιδιάρης
και τρέχει γρηγορότερα απ' τους άλλους
μόνο με τα μπροστινά του πόδια ...
Για τις 7 αλήθειες μου έχω ήδη αναρτήσει !!!
Καλό σου μήνα ...

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Χμμμμμ
Ξέρεις ότι δε γράφω ... προσωπικά ...
Για σένα όμως μπορώ να κάνω μια εξαίρεση ...
Θα μου επιτρέψεις όμως να το κάνω εδώ και όχι στο "σπίτι" μου...
Πάμε λοιπόν....
1. Πάντα είχα ... μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου...
Έτσι με έχω ... απογοητεύσει και έχω πάει στην ... άλλη άκρη...
2. Είμαι τόσο απαισιόδοξος που δύσκολα ... στενοχωριέμαι για κάτι αφού περίμενα κάτι ακόμα χειρότερο...
3. Με στεναχωρεί όμως που δεν έχω ανταπόκριση στο blog...
4. Βαριέμαι εύκολα....Τα πάντα...
Θα ... αποχωριζόμουν τα πάντα...νομίζω...
5. Θα ήθελα να είμαι ένας ... διανοούμενος αγρότης...
Να διαβάζω πολύ και να καλλιεργώ τη γη. Τίποτα από τα δυο δεν κάνω...
6. Μου αρέσει το σεξ και δε λέω άλλα.... χαχαχαχα
7. Αγαπημένος μου χαρακτήρας comics είναι ο Σκρουτζ!!!!
Και ΟΧΙ επειδή είναι τάχα μου τσιγκούνης!!! Όσοι έχουν ... εντρυφήσει καταλαβαίνουν....

angelina είπε...

Δεν ξέρω τι να πρώτο-σχολιάσω. Κατ αρχήν ευχαριστώ που έγραψες αν και σε σχόλιο.
Ξεκινάω. 1. Όλοι σχεδόν ξεκινάμε με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Όλοι επίσης καταλήγουμε…στην άλλη άκρη...
2. Καλό να μην στενοχωριέσαι αφού περιμένεις το χειρότερο. Εγώ είμαι το αντίθετο. Χρόνια τώρα δε λέω να βάλω μυαλό. χα
3. Και εμένα με στεναχωρεί που δεν έχουμε ανταπόκριση στο blog. Ειδικά εσύ που ασχολείσαι με τα κοινά..Ελλάδα, Ελλαδίτσα όμως. Μη το παίρνεις κατάκαρδα.
4. Βαριέμαι εύκολα τα πάντα εκτός από τους ανθρώπους γύρω μου.
5. Σχήμα οξύμωρο σχεδόν. Διανοούμενος μεγαλοκτηματίας ναι… Τίποτα από τα δυο δεν είμαι ούτε εγώ.
6. Άντρας και να του αρέσει το σεξ? Εντύπωση μου κάνει βρε παιδί μου.
7. Και αν έχω εντρυφήσει πάνω στον Σκρουτζ. Πάντα όμως παρομοίαζα τον εαυτό μου με τον Ντόλαντ. Γκαντέμο και άφραγκη, πάντα να μπλέκω σε μπελάδες. Χαχα
Καλό παιχνίδι δεν ήταν όμως? Μαθαίνουμε για τους άλλους και βρίσκουμε κοινά και…λιγότερα κοινά στοιχεία. Thank you for playing.

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

:)

Δεν είπα ... ΜΕΓΑΛΟ-κτηματίας.....
Πού το κατάλαβες???? χαχαχαχα
Το χάρηκα κι εγώ...
Ευχαριστώ για την πρόσκληση!
Αν είχατε περάσει κιόλας (όπως είχες υποσχεθεί....) ....

angelina είπε...

I will. I promise!

angelina είπε...

@Sidepap21. Πανεμορφο το γατάκι. Αξιζε να το μαζεψετε και να του δώσετε ομορφο και ζεστό σπιτικο. Μακάρι να μπορούσα να σώσω όσα γατάκια βλέπω έξω. Οσο για τις αλήθειες σου...τι να πω? Παραπονιάρα και γω. Σε καταλαβαίνω. Και να μην αρχίσω για την γραφειοκρατία. χα. Καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

1) Μισω την οργάνωση γιαυτο τα υπολοιπα που θα ακολουθησουν θα ειναι χωρις αριθμηση
Ο νεροχυτης ειναι η ζωη μου (καταλαβαινει η ανγελλινα)
Ειμαι χαρτοπαικτης και ατυχος εκρηκτικος συνδυασμος
Μισω το σχολικο κουδουνι και το πρωινο ξυπνημα
Ειμαι μαζοχας γιατι παρολα τα αποπανω εγινα καθηγητης!!!!
Ειμαι αγχωτικός και εξαρτημενος στην νικοτινη αλλα λεω να κοψω το στσιγαρο και να αρχισω το αλκοολ
Δεν ξερω σε ποια αληθεια φτανω αλλα ελπιζω να ειναι 7!!!!
Αγωνιστικα χαιρετισματα απο την Κρητη σε βαρυ κλιμα λόγω της δολοφονιας του παιδιου

angelina είπε...

Είσαι απίστευτος σαββο. Ακόμη ο νεροχύτης παραμένει βασικό κομμάτι της ζωής σου? Ο συνδυασμός «χαρτοπαίχτης» και «άτυχος» μας οδηγεί σε ένα τρίτο…αφελής! Περιμένεις το θαύμα? Σταμάτα βρε παιδί μου. Ξεκίνα το κέντημα, καθάρισε το νεροχύτη. Χαχα. Συμφωνώ μαζί σου στο κάπνισμα και το αλκοόλ. Καλύτερα μεθυσμένος παρά με τον κωλόβηχα. Όσο για τον μαζοχισμό…τι να πω? Μια ακόμη μαζόχα και γω. Φιλιά από την Σάμο.