Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Το λευκό είναι οικολογικό !!!

Όλοι γνωρίζουμε οτι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτόν τον κακόμοιρο τον πλανήτη μας. Η θερμοκρασία αυξάνεται, οι πάγοι λιώνουν, σε λιγότερο από 50 χρόνια τα γαμήλια ταξίδια στις Μαλδίβες και τη Βενετία θα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι επιστήμονες προειδοποιούν αλλά εμείς καίμε τα δάση μας. Πλημυρίζουν οι πόλεις και αντί να κατηγορούμε το τσιμέντο και την έλλειψη πρασίνου κατηγορούμε τα φραγμένα φρεάτια (έχουν και αυτά το μερίδιο ευθύνης αλλά ...).
Κάθε χρόνο μαθητές φυτεύουν δεντράκια και καθαρίζουν παραλίες αλλά δεν είναι αρκετό. Ένας επιστήμονας, ο Χ. Ακμπάρι είχε μια άλλη λύση να δώσει. Όταν το διάβασα μου φάνηκε απίστευτα πρωτότυπη και είπα να το αναρτήσω. Προτείνει να γίνει ο πλανήτης «Κυκλάδες» για να λύσουμε μέρος του προβλήματος του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Συγκεκριμένα προτείνει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής και να βάψουμε τις οροφές και τους τοίχους των σπιτιών άσπρους.

Η λογική είναι οτι εάν μετατρέψουμε μεγάλο μέρος του αστικού μας τοπίου σε λευκό, τότε το φως του ήλιου θα αντανακλάται με αποτέλεσμα να μειωθεί η θερμοκρασία του πλανήτη και να καθυστερήσει η κλιματική αλλαγή.

"Τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά. Οι δρόμοι και οι οροφές καλύπτουν περισσότερο από το 50% της επιφάνειας στις αστικές περιοχές, ενώ αποτελούν το 2,4% της επιφάνειας της Γης.
Ένα μαζικό κίνημα αλλαγής του χρώματός τους θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό του φωτός που αντανακλάται κατά 0,03%. Αυτό ουσιαστικά θα βοηθούσε, συνεχίζει ο επιστήμονας, στο να ακυρωθεί η θερμότητα που προκαλούν 44 δισεκατομμύρια τόνοι μόλυνσης διοξειδίου του άνθρακα.
Το φως που αντανακλάται σε μια επιφάνεια δεν συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, τονίζει η εφημερίδα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν σκούρες επιφάνειες απορροφούν το φως και το στέλνουν πίσω με τη μορφή θερμικής ενέργειας." (Newsroom ΔΟΛ)


Και πάλι βέβαια η λύση δεν θα είναι μόνιμη αλλά θα καθυστερήσει την αύξηση της θερμοκρασίας λίγο. Και το λίγο θα το δεχθούμε.

Λέτε να δεχθούν και να δούμε όλες τις μεγάλες πόλεις σαν τη Σαντορίνη? Να πηγαίνουμε στο Παρίσι και να λέμε "Ε, δεν έχουν και τίποτα ιδιαίτερο. Σαν τη Μύκονο με χιόνια είναι. Άσε που δεν έχουν και κλαμπ...Και από παραλίες...Ελλαδίτσα και πάλι Ελλαδίτσα" (Μη ξεχνάμε οτι φημιζόμαστε για τέτοιου είδους ατάκες)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ασπροι τοιχοι; ολα ασπρα;μονοτονο κουραστικο αλλα και ταυτοχρονα προκληση για ολες τις πολιτικες νεολαιες.σκεφτεσαι τι θα γινεται καθε βραδυ με τις μπατανοβουρτσες και τους κουβαδες με τις μπογιες. κατοχικα βραδυα θα ζησουμε
μηπως να το ξανασκεφτουμε;
ΑΡΗΣ

angelina είπε...

χαχαχαχα Καλή παρατήρηση. Εγώ έμεινα στο οτι όλα θα ήταν σαν Κυκλάδες. Εσύ το πήγες πιο περα. Φαντάσου κατάσταση με τα γκραφιτι. Τι συνθήματα. Τι χρώμα. Τι έκθεση ζωγραφικής και μηνυματων. Οι ελαιοχρωματιστές θα εχουν την τιμητική τους.

Ανώνυμος είπε...

ωρα για ενα αφιερωμα στα γκραφιτι λοιπον ας αφησουμε τις γατες για λιγο
ΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ωρα για ενα αφιερωμα στα γκραφιτι λοιπον ας αφησουμε τις γατες για λιγο
ΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色