Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Και εγώ πότε θα γίνω μάνα?


-Ουά, ουά
-Αγάπη μου, σήκω εσύ να το ταΐσεις. Εγώ έχω Μαθηματικά την πρώτη ώρα ενώ εσύ Αγγλικά. Μπορείς να κάνεις κοπάνα εάν θέλεις!
-Είσαι τρελή? Γράφω τεστ αύριο και ο βαθμός μετράει εάν θέλω να περάσω την τάξη και να πάω στη Δευτέρα Γυμνασίου !
-Μαμααααά, πήγαινε εσύ στο μωρό!
-Δεν μπορώ παιδί μου, φεύγω για το χορό αποφοίτησής μου!


Πατέρας σε ηλικία 13 ετών!
Ένα αγόρι 13 ετών και η φίλη του 15 ετών, στην Μεγάλη Βρετανία, έγιναν γονείς αφού μόλις απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3 κιλών! Ο Alfie Patten που έχει ύψος μόλις 1.22 εκατοστά ήταν 12 ετών όταν έκανε έρωτα με την 14-χρονη Chantelle Steadman που έμεινε έγκυος! Ο νεαρός πατέρας που ζει με την μητέρα του παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μωρού αφού δεν έχει εισοδήματα. «Ο πατέρας μου δίνει ένα μικρό χαρτζιλίκι. Όταν το έμαθε η μητέρα μου νόμιζα ότι θα έχουμε προβλήματα αφού θέλαμε να κρατήσουμε το μωρό αλλά φοβόμασταν πως θα αντιδρούσαν οι άλλοι,» είπε ο «μικρός» πατέρας. Η 15-χρονη Chantelle Steadman γέννησε πριν λίγες ημέρες ένα κοριτσάκι, την Maisie Roxanne σε νοσοκομείο του Eastbourne στο East Sussex. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει διώξεις σε βάρος των ανήλικων γονιών, μολονότι η νόμιμη ηλικία για τη σύναψη σεξουαλικών σχέσεων στη Βρετανία είναι τα 16 έτη.



Μιχάλης Μπακ


Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα το πρωί στην τηλεόραση. Τελικά το διάβασα και στην εφημερίδα. Ναι, είναι αλήθεια. Στην Αγγλία τα παιδάκια δεν παίζουν μπίλιες και κρυφτό. Δεν ασχολούνται με τον εικονικό κόσμο του ιντερνέτ. Δεν πίνουν καφέδες και σφηνάκια στα καφέ-μπαρ. Παίζουν -και με μεγάλη επιτυχία μπορώ να πω- το επικίνδυνο παιχνίδι του "να σου δείξω τι κάνει ο μπαμπάς στη μαμά αργά κάθε βράδυ που νομίζουν οτι δεν τους βλέπω"? Απίστευτη ιστορία.
Μπορεί τα σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία να είναι προχωρημένα και να κάνουν σεξουαλική αγωγή στα παιδάκια αλλά τα αποτελέσματα είναι το ίδιο απογοητευτικά. Μη πω και χειρότερα γιατί το 12χρονο αγοράκι που δεν ξέρει για πιο λόγο έχει κάτι «έξτρα» ανάμεσα στα πόδια του το λες «χαλβά» ενώ αυτό που ξέρει, «μπαμπά».
Το βρετανικό στρουμφάκι λοιπόν και η Χιονάτη δεν γλύτωσαν και πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της αφέλειας -άγνοιας -βλακείας τους.
Δεν έγινε γνωστό αλλά η αλήθεια είναι (έχω πληροφορίες εκ των έσω) οτι χρησιμοποιούσαν μέθοδο αντισύλληψης που απέτυχε παταγωδώς. Δεν ήταν προφυλακτικά, ούτε αντισυλληπτικά χάπια. Όχι. Φυλαγόταν από την αστυνομία γιατί πιστεύανε οτι αντισύλληψη είναι να φροντίσεις να μη σε πιάσουν ...στα πράσα (στην Αγγλία είναι παράνομο να έχεις "τέτοιας οικειότητας" σχέσεις μέχρι τα 16 σου).
Εκεί που τα έχασα για τα καλά ήταν όταν άκουσα στην ΤV πως ο αδερφός του (15 ετών) ζητάει τεστ DNA γιατί λέει υπάρχει πιθανότητα το παιδί να είναι δικό του και όχι του αδερφού του (!!!!) Τι οικογένεια! Είδατε που τεικά η Τόλμη και Γοητεία είναι βγαλμένη από τη ζωή, περισσότερο και από τις ταινίες του Ξανθόπουλου?
Ακόμη πιο τυχερή η μάνα της κοπέλας βέβαια. Καλά την ανάθρεψε την κόρη της. Να στείλω μία κάρτα να πω ένα και εγώ "Συγχαρητήρια. Να σας ζήσει το εγγονάκι, 30χρονη γιαγιά" .
Καλά, 1η και 3η Γυμνασίου παιδάκια δεν τα ψάχνανε να δουν τι κάνουν? Και άντε και έγινε το ... κακό, το γλεντάς τόσο πολύ? Είναι όλοι τόσο υπερήφανοι που φώναξαν τα κανάλια (αντί να πάνε να τα πνίξουν σε κανένα?) και άφηναν να τα φωτογραφίζουν με το νεογέννητο (άσε που υποψιάζομαι οτι είναι και παράνομο αυτό) λες και πρόκειται για τον Μπράντ και την Αντζελίνα? Δηλαδή τι σκέφτηκαν οι γονείς-παππούδες? Τα έκανα που τα έκανα σκατά ας βγάλουμε τουλάχιστο χρήμα από τη δημοσιότητα? Α, ρε μαμά, μανάδες που υπάρχουν!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακομα μια φορα αποδεικνιεται νομιζω ποσο πιο ωριμα ειναι τα ελληνοπουλα σε τετοιου ειδους ζητηματα.βεβαιως και προκειται για μεμονομενο περιστατικο αλλα η αντιμετωπιση που ετυχε στην αγγλια μαλλον δεν τιμα τον ...πολιτισμο της ...αυτοκρατοριας.οι δικοι μου μαθητες παντως γιατι το συζητησαμε στην ταξη ειναι αρκετα πιο ωριμοι.[στ δημοτικου]
ΑΡΗΣ

kostasst είπε...

... εδώ δεν τα καταφέρνουν οι ενήλικες! Απόδειξη ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Πάντως νομίζω πως είναι μεμονωμένο περιστατικό (ελπίζω)

kostasst είπε...

... εδώ δεν τα καταφέρνουν οι ενήλικες! Απόδειξη ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Πάντως νομίζω πως είναι μεμονωμένο περιστατικό (ελπίζω)

angelina είπε...

Αρη, από αυτά που βλέπω στο Λύκειο της Σάμου, ναι, είναι πιο ώριμα τα παιδάκια μας. Τα λάθη όμως πάντα μπορούν να συμβούν. Το θέμα είναι τι κάνεις μετά. Ειδικά οι γονείς τους για μένα είναι για κρέμασμα. Δεν είναι μεμονωμένο περιστάτικο για την Αγγλία όμως, δυστυχώς.

angelina είπε...

Kostasst, η κατάσταση στην Αγγλία είναι πολύ άσχημη όσον αφορά την σεξουαλική απελευθέρωσή τους. Εχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ζούσα εκεί αλλά βλέπω πως η κατάσταση χειροτερεύει. Μία -κατα 5 χρόνια μικρότερή- συμφοιτήτριά μου μετά από απαράδεκτα τρελές πράξεις (ακόμη και για 17χρονη) έμεινε έγκυος και πήρε την απόφαση να κρατήσει το παιδί κρυφά από τους δικούς της (εγώ ούτε να το φανταστώ δεν θα μπορούσα) και να το δώσει για υιοθεσία. Δεν έριξε δάκρυ, δεν το είπε στον "πατέρα", δεν το έμαθαν οι γονείς της. Δεν νομίζω οτι κατάλαβε τι έκανε. Δεν είδα τις φίλες της να έχουν αμφιβολία για αυτό που έκανε. Problem solved. Τι να πω.

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Αληθεια δεν ξερω αν ειναι για ... γελια ή για κλαματα...
Οι ... παππούδες ΣΙΓΟΥΡΑ είναι για κλάματα....

angelina είπε...

Για κλαματα, για κλαματα