Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Η ΕΠΟΧΉ ΤΩΝ...ΚΑΚΏΝ

Έχει κάποια χρόνια τώρα που παρακολουθώ περισσότερο σειρές στην τηλεόραση - λάπτοπ παρά ταινίες. Είναι ορισμένες που μου αρέσουν ιδιαίτερα και σήμερα πήρα την απόφαση να αφιερώσω μια ανάρτηση σε κάποιες από αυτές. Η πρώτη κατηγορία είναι ΟΙ ΚΑΚΟΊ. Τους λατρεύω. Τους πιστεύω. Συμμερίζομαι τον πόνο τους και εκτιμώ την ειλικρίνειά τους. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα εάν κάποιος από αυτούς ήταν συνάδελφος ή ακόμη και φίλος. Μάλλον δεν θα τους συμπαθούσα τόσο πολύ. Από απόσταση όμως αυτοί οι "ήρωες" είναι η αδυναμία μου. Όλοι είναι σκληροί και αδίστακτοι, απίστευτα καλοί στη δουλειά τους και πάντα ειλικρινείς. Προβληματικοί στις σχέσεις τους με τους άλλους εξαιτίας του χαρακτήρα τους αλλά όλοι τους έχουν κερδίσει τον σεβασμό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Νούμερο 3

Alan Shore από το Boston Legal

"You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them."
Δικηγόρος που δεν θα δίσταζε να κάνει τα πάντα για να αθωώσει τους πελάτες του. Η γλώσσα είναι ένα πολύ δυνατό όπλο και γνωρίζει άριστα πως να το χρησιμοποιεί. Είναι αθυρόστομος και αγενής αλλά πάντα εκεί για να βοηθήσει όποιον τον χρειάζεται. Οι δύο βασικές του αδυναμίες είναι το γυναικείο φύλο και η παντελής έλλειψη σεβασμού στην "ιεραρχία".

Νούμερο 2

Dexter από την ομώνυμη σειρα.

"If I had a heart, It might be breaking right now"

Ο μοναδικός χαρακτήρας που είναι συμπαθής στους γύρω του μιας που κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια για αυτόν. Εργάζεται ως τεχνικός στο αιματολογικό εργαστήριο της αστυνομίας του Μαϊάμι. Είναι ευγενικός αλλά αδιαφορεί για το γυναικείο φύλλο. Ο δολοφόνος που δεν έχει αισθήματα αλλά παρόλα αυτά όλοι τον αγαπούν. Θύματα του παιδοκτόνοι, παιδεραστές και γενικότερα εγκληματίες. Βλέπει τον κόσμο με μια ωμότητα που σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν αξίζουν τα δάκρυα και ο ψυχικός πόνος που βιώνουμε καθημερινά.


Νούμερο 1

Dr. Gregory House από το House M.D.

"Everybody lies."

Ο ταλαντούχος γιατρός που όλοι θα θέλαμε να υπήρχε στο νοσοκομείο της πόλης μας αρκεί να ήμασταν πάρα, μα πάρα πολύ άρρωστοι. Σαρκαστικός και ειρωνικός με τους περισσότερους ασθενείς αλλά πάντα αστείος, ετοιμόλογος, πανέξυπνος. Η αρχή του είναι οτι όλοι λένε ψέμματα οπότε σπάνια μιλά με τους ασθενείς ή με τους συγγενείς τους. Οι συνεργάτες του συχνά θέλουν να τον πνίξουν αλλά η ευθύτητα και η σιγουριά που εμπνέει δεν τους το επιτρέπει. Έχει καταφέρει να είναι ο πιο συμπαθής αντιπαθητικός άνθρωπος στην τηλεόραση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ πόσο χαίρομαι που βρίσκω συμπαράσταση σε μια από τις βασικές μου θεωρίες,τις οποίες η αλήθεια είναι,δισταζα κάπως να διατυπώσω..."όλοι οι κακοί,στραβοί,ψυχροί κι ανάποδοι άνθρωποι είναι καλοί στη δουλειά τους"
Δεν ξέρω αν ισχὐει μόνο στην τηλεόραση και εγώ παραλογίζομαι,αλλά αν δω πιλότο για παράδειγμα,με γλυκιά φατσουλα,που εκπέμπει καλοσύνη,συμπόνοια,θετική ενέργεια,είμαι ικανή να κατέβω απ το αεροπλάνο!Αντιθέτως,μια σκ.......φατσα,σφιγμένη,ψυχρή και αρκούντως κακιασμένη,μου εμπνέει εμπιστοσύνη βρε αδερφέ...
Δε μου λες angelina στον "Superman"είσαι με τον Klark,ή με τον Λεξ Λούθορ;εεεε;;;Θα μου απαντήσεις όμως ειλικρινά!
Γιώτα

angelina είπε...

Μη μου πεις οτι σε ...ξάφνιασα!! χαχα. Εάν δω κάποιον με «αγγελικό» πρόσωπο , είμαι πιο επιφυλακτική. Θα σε απογοητεύσω όμως όσον αφορά τον Σούπερμαν. Είμαι με τον Κλαρκ Κεντ (ντρέπομαι που το λέω αλλά ναι). Έχω όμως δικαιολογία. Έβαλαν πιο όμορφο ηθοποιό. Σε εμπνέει ρε παιδί μου να .........γίνεις πιο καλός. Χα

Side21 είπε...

Ανέστης Βλάχος ...
και ξερό Ψωμί !!!
και φυσικά Μίνος και Καλογήρου ...
Κακοί με τα ούλα τους !!!
Καλή βδομάδα ...

angelina είπε...

Σωστόςςςςςςςςςςςςς. Καλή βδομάδα!

Tilemaxos είπε...

Δεν έχω γνώση πάνω στο θέμα για να σας πω εκτός από το ένα μέρος της τον Dr House, Όταν δεν έχεις δει πολλά επεισόδια καταλαβαίνεις ότι είναι αυτό και μόνο αυτό ότι δηλαδή είναι ένας εκνευριστικός, αλαζόνας, κομπλεξικός άνθρωπος που δεν χωνεύει τα άντερα του. Αν όμως παρακολουθήσεις σίγα σίγα όλα την ζωή του (Όλα τα επεισόδια από τους 5 κύκλους εννοώ (Γύρω στα 97 επεισόδια αν μετρήσουμε και τα 11 του 5ου κύκλου που παίζετε τώρα στην Αμερική)) βλέπεις ότι είναι ένα πληγωμένο άτομο που κάνει τα όσο κάνει για να μην ξανά πληγωθεί από τους ανθρώπους, και ο οποίος βρίσκει λύτρωση στην Εργασία του (ή για την καράβια στην μανία του να λύνει ιατρικά μυστήρια)