Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ετών 2, με IQ 156!

Διαβάζω αυτό ανάμεσα στις υπόλοιπές μαύρες ειδήσεις και σκέφτομαι οτι υπάρχει ελπίδα. Λίγες Ελίζ ακόμη, διάθεση να βοηθήσουμε να μη χαθούν και ...ποιός μας πιάνει. Τι heroes και αηδίες....

Τον εντυπωσιακό δείκτη εφυίας 156 διαθέτει μία δίχρονη βρετανίδα, η οποία μπορεί να απαριθμήσει 35 πρωτεύουσες, να συλλαβίσει το όνομά της και γνωρίζει το αλφάβητο, γράφει την Πέμπτη ο βρετανικός Τύπος.
Η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, που ζει στο βόρειο Λονδίνο, μπορεί επίσης να διαβάσει τις λέξεις "μαμά" και "μπαμπάς" και να ξεχωρίσει τα τρία είδη τριγώνων. Η εξαιρετική της ευφυία τής επέτρεψε να γίνει το νεώτερο μέλος της Mensa, της διεθνούς οργάνωσης που έχει ως κριτήριο εισαγωγής την επίτευξη στα τεστ ευφυίας αποτελεσμάτων ανώτερων από το 98% του πληθυσμού.
"Είναι ένα παιδί πραγματικά ξεχωριστό", σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Mensa, Τζον Στίβενέιτζ.
Η παιδοψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν χρησιμοποίησε ένα ειδικό τεστ για να μετρήσει την ευφυία της μικρής Ελίζ και ανακάλυψε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ του 0,2% των εξυπνότερων παιδιών αυτής της ηλικίας, στη Βρετανία.
Η μητέρα της Ελίζας, η Λουίζ, περιέγραψε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Daily Mirror πώς παρατήρησε την της κόρης, από τη στιγμή που γεννήθηκε.
Η μικρή είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία πέντε μηνών και περπάτησε σε ηλικία οκτώμισυ μηνών. "Λέει πράγματα που ένας Θεός ξέρει από πού προέρχονται. Πολύ απλά, τρελαίνεται να μαθαίνει... Δεν σταματά", λέει η μητέρα της μικρής.
"Εθνος online"

6 σχόλια:

Side21 είπε...

Να την χαίρονται οι γονείς της
αλλά φοβάμαι τέτοια παιδιά
τελική ξεφεύγουν απ' το φυσιολογικό
τρόπο ωρίμανσης και γίνονται δυστυχισμένα.
ΚΑΛΟ ΜΑΗ εύχομαι ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με side 21. Τουλάχιστον χρειάζεται ανάλογη και γρήγορη ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης για να το αντέξει.. μεγάλο το βάρος στους γονείς της και στο σχολείο της...

Τέλςο πάντω χαρούμενες ειδήσεις θα ήταν επιτέλους 15% για την παιδεία.... κλπ..

Ανώνυμος είπε...

Ελίζ;;;;;Γιώτα τη λένε,Γιώτα!Και είναι και πόντια...σίγουρα!!!
Φιλάκια!

angelina είπε...

Γιωτα
Λες? χαχα. Ίσως έχεις δίκιο, Πόντια (σε όλα) πρόβλημα ωρίμανσης, δυστυχία, συναισθηματική ανάπτυξη προβληματική....ναι ναι. Εσύ είσαι. χαχαχα
side και καπ κουμ
γιατί τόσο μαύρα? Με "ρίξατε". Και εγώ χάρηκα. Είναι γνωστά τα διάφορα προβλήματα που ακολουθούν αλλά το θεωρώ φυσική εξέλιξη του ανθρώπου οπότε είμαι θετική. Άγνοια ή ηλιθιότητα θα ρωτήσετε. Ισως. Θέλω όμως να πιστεύω οτι το ανθρώπινο είδος κατα κει πάει. Εξάλλου όλα δείχνουν οτι ο δείκτης νοημοσύνης των νέων είναι κατα πολύ μεγαλύτερος από των προηγούμενων γενεών...σας. χαχαχα εγώ είμαι με τους νέους. Μη μου είστε τόσο απαισιόδοξοι.

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

χμμμμμμ δεν ξέρω ....
λένε ότι ο Αινστάιν ήταν ... ψιλοηλίθιο (μάλλον δεν είναι πολιτικώς ορθό αυτό ε????) μικρός...
Τελικά ... κάτι έκανε όμως...
Θα συμφωνήσω με τους απαισιόδοξους της παρέας πάντως και για έναν ακόμα λόγο... Γιατί να χαρούμε άραγε.... Στην ... καλύτερη περίπτωση θα γίνει υπάλληλος της ΝΑΣΑ...
Μάλλον χρειαζόμαστε παιδεία για όλους και όχι τόσο ... παιδιά φαινόμενα...
Όπως χρειαζόμαστε γηπεδάκια να παίζουν οι πιτσιρικάδες και όχι ... ολυμπιονίκες ντε και καλά...
Νά ναι καλά το κοριτσάκι πάντως, να περνάει καλά και μακάρι να ... αφήσει και κάτι καλό...

Την αγάπη μου σε όλη την παρέα!!!
Και πρωτίστως στη Δημαρχίνα μας!!

angelina είπε...

Αντιδήμαρχε, οχι και συ!!!!
Μπορεί να μη την πάρουν στη ΝΑΣΑ. Μπορεί να γίνει γιατρός και να βρει το μαγικό χάπι για ... αδυνάτισμα. χαχα Οτι και να κάνει καλό θα είναι. Είναι άσχετο με το πρόβλημα παιδείας κτλ. Αλλοι θα τρέξουν για τη μικρή και άλλοι (δεν) θα τρέξουν για να κάνουμε ένα αθλητικό ή πνευματικό κέντρο για νέους στη Σάμο.
Ασχετο, ο Αινστάιν ήταν δυσλεξικός, όχι βλακας. (τον μπερδεύεις με τον Φροιντ μάλλον, χαχα). Αλλοι τέτοιοι βλάκες: ο Τομ Κρουζ, η Σερ, Αντερσεν, Ντισνει, Λενον, ο ανηψιός μου.....Δεν είναι και τόσο κακό όπως δείχνει, έτσι?
Πέρα από την πλάκα όμως, αλήθεια, κανένας δεν με πείθει οτι είναι αρνητικό. Το θεωρώ εξέλιξη. Ολο και περισσότερα παιδάκια θα γεννηθούν έτσι. Ολο και κάτι θα αλλάξει. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω προς το καλύτερο.