Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

HAPPY BIRTHDAY TO...ME

33 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που συντάραξε τη Θεσσαλονίκη. Ήταν νωρίς το ξημέρωμα, στις τρεις παρά δέκα όταν ακούστηκε μια κραυγή και ταυτόχρονα ένα κλάμα δυνατό, σταθερό και επίμονο. Η προσοχή όλων στράφηκε στην πηγή του θορύβου. Τα μάτια τους ορθάνοιχτα. «Είναι δυνατόν;» αναρωτιόταν όλοι.
Ναι. Όντως συνέβη. Είχα γεννηθεί. Εγώ. Ένας άγγελος. (Μου το είπε ο μπαμπάς μου. Δε μπορεί να μου λέει ψέματα) Ένα πλάσμα διαφορετικό από τα άλλα. (Όλα τα άλλα νεογέννητα ήταν αγόρια.) Ένα παιδί που θα τάραζε την μικρή τότε κοινωνία της πόλης. (Το κλάμα συνεχίστηκε ασταμάτητο επί 16 ολόκληρους μήνες). Ένας άνθρωπος με μοναδική θέληση. (Πάντα έπαιρνα αυτό που ήθελα.) Μία γυναίκα που θα ήθελε την προσοχή. (Ε, όχι να μας επισκιάσει η μικρή αδερφή. Δεν το ανέχομαι.) Μία γυναίκα που θα κέρδιζε την προσοχή (Πάντα μιλούσα μέσα στην τάξη.) Ένας άνθρωπος που θα έφτανε ψηλά (Στο 1.63 με το ζόρι.) Μία γυναίκα με φιλοδοξίες (τάσεις φυγής), άποψη (για τα πάντα), σπιρτάδα (εν ριπή οφθαλμού τα παίρνω) και ανήσυχο πνεύμα (κλωτσάω μέχρι και στον ύπνο.) Αυτό λοιπόν το μοναδικό πλάσμα σήμερα έχει γενέθλια. Φτάνει αισίως στην κρίσιμη ηλικία των 33 (πρέπει να κόψω το κάπνισμα και να γραφτώ σε γυμναστήριο.) Πέρασαν γρήγορα τα χρόνια. Το παιδάκι που γεννήθηκε έχει γίνει ολόκληρη γυναίκα που τα παιδιά στο δρόμο την αποκαλούν «κυρία». Οι νεαροί στο δρόμο την σταματάνε για να ρωτήσουν την ώρα και όχι το τηλέφωνο της. Βγαίνοντας για βόλτα δεν φορά ένα μπλουζάκι κοντό πάνω από τον αφαλό και τζιν αλλά μπλουζάκι μακρύ και τζιν (δεν αλλάζουν και όλες οι συνήθειες.) Γυρνώντας σπίτι δε ρωτάει «Τι θα φάμε;» αλλά «Τι να μαγειρέψω για να φάμε»; Εάν δεν πάει το πρωί σχολείο δε χρειάζεται χαρτί από τη μαμά αλλά άδεια από τον διευθυντή. Τέλος στα βιβλία και στα μπλοκάκια δεν γράφει «Ζήσε έντονα, ερωτεύσου παράφορα, πέθανε νέος» όπως πάντα, αλλά … το ονοματεπώνυμο!!!
Χρόνια Πολλά. Και του χρόνου!
PS. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ευχές. Για τα δώρα έχω κάνει λίστα γενεθλίων σε Ιανό (βιβλία), Hondos (αρώματα), Expert (laptop) και Βιλδιρίδη (χρυσαφικά). Ευχαριστώ!!!!!

13 σχόλια:

Wrong Guy είπε...

Χρόνια πολλά τότε!!!

Alexandros είπε...

Χρόνια πολλά. Μην ρωτήσεις τι δώρο σου πήρα. Θα πάω αύριο!!!

angelina είπε...

Ευχαριστώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά!!!είχα ξεχάσει πόσο κουκλίτσα ήσουν..(γιατί μας το θύμησες??χεχε)αυτό το τόσο "τρισχαριτωμένο" κοριτσάκι έφτασε τελικά τα 33, ε? ε τότε σου αξίζουν πολύ καλά δώρα! οτιδήποτε άλλο εκτός από βιβλία όμως από εμένα...Βέβαια όμως πιστέυω πως το καλύτερο και το ακριβότερο πρέπει να σου το κάνει ο σύζυγος(αν έχεις angelina μου)ΠΟΝΤΟΣ!
Φιλιά πολλά και του χρόνου να τα γιορτάσεις με πολύ - πολύ κόσμο και πολλά - πολλά δώρα!!!

angelina είπε...

Τι θέλεις να πεις με το ¨πόσο κουκλίτσα ήμουν"; ε, ε, ε;;;;;; είμαι απλά μια ... πιο μεγάλη κουκλίτσα. Ευχαριστώ για τις ευχές σου Ιφιγένεια. Και εσύ ότι επιθυμείς.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά βρε...να τα εκατοστήσεις. Άντε και διευθύντρια. Όσο για δώρο σου πήρα ένα φοβερό βιβλίο. Επιμορφωτικό και πρακτικό..."Χίλιες και μία συνταγές μαγειρικής για αρχάριους"...Έτσι δε θα χρειάζεσαι να αναρωτιέσαι "Τί να μαγειρέψω για να φάμε" Χε Χε Χε. Άντε ρε και του χρόνου ...να σε δούμε Βέφα ...

angelina είπε...

Καλά ρε Apollo απο όσα έγραψα το οτι αναρωτιέμαι τι να μαγειρέψω σου έκανε εντύπωση; Τέλος πάντων όλα τα δώρα είναι καλοδεχούμενα (στο κάτω κάτω μπορώ να το κάνω δώρο αλλού. Στον γαμπρό μου ας πούμε που είναι άσχετος με το δωμάτιο του σπιτιού που λέγεται κουζίνα.) Ευχαριστω για τις ευχές (ειδικά το να γίνω διευθύντρια, χαχαχαχαχα.)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό ξαδελφούλα μου.
Τελικά έχεις ταλέντο και στο γράψιμο. Τα φιλιά μου. Α! και το δώρο όταν με το καλό έρθεις Θεσ/νίκη...

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!
ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ! Και για τις ευχές και για τα καλά σας λόγια (πέρα απο την ευχή να γίνω Σαμιώτισσα. Λυπάμαι είμαι και θα παραμείνω ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ!!!!) Πλάκα κάνω φίλε dino. Thank you και πάλι. Και του χρόνου με υγεία αλλά χωρίς εκλογές. Να μπορέσω και εγώ να το γιορτάσω βρε αδερφέ.

Ανώνυμος είπε...

Ela vre, kalhmeroudia apo thn ...patrida sou thn pragmatikh!!! & ase tis ahdies gia Salonikh ktl... :pppp na ta 100sthseis, na se xairomaste :o))) oti epi8umeis!!!

loipon, polla filakia apo thn panemorfh Drama, me ton uperoxo kairo... (akoma kausona exei..)

Filiaaaaaa

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Τρεις νομοί την διεκδικούμε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΑΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΑΜΟΣ
Το οτι το προσωρινο έγινε 4 και βλεπουμε δν παιζει ρολο. Τι να κάνω; Να αφησω τον αντρα μου και να φυγω; ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!!!