Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Γυναίκες - Αντρες

Σήμερα έφτασε στα χέρια μου το παρακάτω απόκομμα από μια δημοσίευση που έγινε πριν από 76 χρόνια!!!!!!


"Νέα Ημέρα", (20/3/1928)

Ορισμένα τινά ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας. Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξη από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλωστε γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένα ημέρας εκάστου μηνός. Επειδή, εν τούτοις, αι ημέραι αύται δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα, είναι αδύνατον να ευρεθή ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον.

Με αφορμή αυτό σκέφτηκα διάφορα. Δεν είναι μόνο το τότε, ούτε μόνο το δικαίωμα ψήφου. Ακόμη και στις μέρες μας δεν μπορείς να κοινωνήσεις «ωρισμένα ημέρας εκάστου μηνός». Ούτε να βαφτίσεις. Και συχνά ακούς και την πασίγνωστη, κλισέ ατάκα «Αστην μωρέ, θα είναι στις μέρες της,» όποτε τυχαίνει να τα παίρνει κάποια κοπέλα και να τα βάζει με το ισχυρό και δυνατό φύλο που έχει την χαρά να μην του πονάνε οι σάλπιγγες κάθε έκαστον μήνα. Τελικά σε βάζει σε σκέψεις. Έχουν αλλάξει πραγματικά τα πράγματα ή ακόμη το μυστήριο της έμμηνος ρύσις τρομάζει το αντρικό φύλο; Κάπου σε ένα τοίχο διάβασα «Η Θεός είναι γυναίκα, μαύρη και ομοφυλόφιλη.» Να αγιάσει το χέρι της κοπέλας που το έγραψε. Ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου φεμινίστρια. Τείνω να πιστέψω ότι τελικά απλά ποτέ δεν χρειάστηκε να υποστηρίξω την έννοια της ισότητας. Ήμουν τυχερή. Πέρα από τις αμέτρητες φορές που πέθανα στη νηστεία και δεν με αφήσανε να κοινωνήσω τελευταία στιγμή (κάτι το οποίο σταμάτησα να το σκέφτομαι από τότε που σταμάτησα το όλο θέμα της εκκλησίας, οπότε …case solved and closed) ποτέ κανένας δε με έφερε στα άκρα λέγοντας κάτι πολύ υποτιμητικό για τις γυναίκες εν γένει (πάντα ήταν σε προσωπικό επίπεδο το υποτιμητικό σχόλιο(χμμμ)). Όσο το σκέφτομαι όμως, με αφορμή το δημοσίευμα, φουντώνω. Πόσα χρόνια επιτέλους θα περάσουν μέχρι να πειστεί ο κόσμος ότι η γυναίκα και η διαφορετικότητά της δεν είναι συνώνυμο του κακού ή ακόμη χειρότερο, του χαζού; Μήπως τελικά δεν είναι τόσο γραφικές όλες αυτές που υποστήριζαν και υποστηρίζουν με πάθος την ισότητα των δύο φύλλων καίγοντας σουτιέν; Μήπως δεν έπιασαν το νόημα ακόμη οι άντρες; ε; ε; ε; Ρωτάω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να εμπιστευθείς έναν άνθρωπο που αιμοραγεί κάθε μήνα και δεν πεθαίνει??? Θέλετε διλαδή να μας πείτε ότι "ωρισμένα ημέρας εκάστου μηνός" δε συμπεριφέρεσθαι σαν τον Jason Vorhes από το Παρασκευή και 13? Και εντάξει δε λέω ότι φτέται εσείς. Έτσι είναι η φύση σας. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ?????? Και δεν το παραδέχεστε κιόλας....

Ανώνυμος είπε...

Ενώ το να εμπιστευτείς κάποιον ο οποίος έχει μονοδιάστατο μυαλό που ασχολείται μόνο με το σεξ και το χρήμα είναι πιο λογικό. Ανεβαίνει το επίπεδο βρε αδερφέ. Άσε που μου είναι δύσκολο να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος με το ίδιο δάχτυλο που ξύνει τη μύτη, σκαλίζει το αυτί του, στρώνει και τα μπαλάκια του. Και το κυριότερο, όσα χρόνια και να περάσουν, δεν μαθαίνει ποτέ σημάδι. Πώς τα καταφέρνετε με τα όπλα θα μείνει ένα άλυτο μυστήριο της φύσης.

Ανώνυμος είπε...

Καψτε τα σουτιέν Angelina!!!!!!!!!
Μαζί σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χώσ' τα Angelina μεγάληηηηη!!! Να τους δείξουμε επιτέλους ότι ισχυρότερο φύλο είναι το πιο έξυπνο φύλο! Δηλαδή εμείς!!!