Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΓΚΑΝΤΕΜΟΓΚΡΙΝΙΑΡΑΣ (Part Two)

I AM BACK!!! Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά να έχουμε, καλά μυαλά στα παιδάκια μας στο σχολείο και στα μεγαλύτερα παιδάκια υγεία και υπομονή για να αντέξουμε και αυτή τη χρονιά.
Διακοπές τέλος. Πέρασα καταπληκτικά. Ξέφυγα από όλα και αν δεν είχαμε και τηλεόραση θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Φύγαμε τελικά στις 6 το απόγευμα από τη Σάμο. Στις 3 και κάτι φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ώρες πέρασαν πολύ ευχάριστα. Ο τύπος που καθόταν μπροστά μας μιλούσε στο κινητό για ένα συγκεκριμένο θέμα μέχρι που έπεσε η μπαταρία του κινητού του (τουλάχιστο 4 ώρες). Κοντέψαμε να του δώσουμε συμβουλή μόνο και μόνο για να βοηθήσουμε μπας και τελειώσει το θέμα νωρίτερα. Ο κύριος από πίσω μιλούσε για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους και περίμενε το βαριεστημένο "Μμμ..." της συζύγου. Κάποια στιγμή γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα ο παραπέρα πιτσιρικάς αποφάσισε να μας διασκεδάσει τραγουδώντας το ρεφρέν του τραγουδιού του Χατζηγιάννη: "Εμείς οι δυό σαν ένα, δυό σώματα ενωμένα. Στις γιορτές, στις παραλίες, στα γήπεδα, στα τρένα. Εμείς οι δυό σαν ένα, δυό σώματα ενωμένα...." και πάλι από την αρχή. Και πάλι από την αρχή. Και πάλι.....
Χωρίς καθόλου ύπνο ξεκινήσαμε για Θεσσαλονίκη. Απίστευτη νύστα, κούραση και αγωνία μήπως μας πάρει ο ύπνος. Η αλήθεια είναι οτι τη διαδρομή απο Λαμία προς Λάρισα δεν την θυμάμαι και πολύ. Τι πολύ...καθόλου δεν τη θυμάμαι. Με πήρε ο ύπνος τη γαϊδάρα Ντρέπομαι αλλά ...
Κάπως έτσι φτάσαμε το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν περιγράφουν καλύτερα το πως περάσαμε τις διακοπές μας.
Απόλαυσα την Θεσαλονίκη

Πέρασα ώρες με ανθρώπους που αγαπώ και μου λείπουν



Είδα τον Αι Βασίλη που μου έφερε δωράκια


Πήγα στην Ονειρούπολη (Δράμα)

Έπαιξα με το χιόνι στο χωριό



Πήγα επιθεώρηση και γέλασα με την καρδιά μου (Σκύψε ΝΔ Ευλογημένη...)


Ανάμεσα σε όλα αυτά που έχω γράψει ως λεζάντα σε φωτογραφίες πρέπει να πω ότι χωράνε πολλές λεπτομέρειες.


Επιβάλλεται να αναφέρω ότι πήγαμε αυθημερόν εκδρομή στην Ξάνθη. Το κρύο δεν μπορώ να το περιγράψω αλλά και μόνο το γεγονός ότι πάνω από το σκουφάκι μου έβαλα και την κουκούλα του μπουφάν, το κασκόλ μπροστά στο στόμα και τα χέρια στις τσέπες …σας δίνει μια ιδέα του τι πάει να πει 3 βαθμοί κελσίου στο βορρά. Τα μεζεδάκια στο ταβερνάκι ήταν εξίσου απερίγραπτα. Μμμμ….γιαουρτλού κεμπάπ ….
Επίσης, γνώρισα από κοντά και ήπιαμε καφέ με δύο άτομα που συνομιλούσα μέσω blog και e-mails και έτυχε να βρίσκονται Θεσσαλονίκη τις γιορτές. Το πρώτο είναι η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (και βέβαια δεν την έχουν βαφτίσει έτσι, Κίτσο) η οποία είναι απίστευτα ευχάριστος άνθρωπος με αίσθηση του χιούμορ (φαντάζομαι γελούσε με τα αστεία μου και όχι με μένα, ε?Ε?) και χάρηκα πολύ που ήρθαμε σε επαφή και ελπίζω να ξαναβρεθούμε.
Το δεύτερο (με χρονική σειρά γνωριμίας) είναι ένας γνωστός Έλληνας συγγραφέας και ηθοποιός. Είναι ένα άτομο που επίσης μου έκανε καλή εντύπωση για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυριότεροι είναι ότι δεν φαίνεται να είναι «δήθεν» και «ψευτο-κουλτουριάρης» και δεν με αποθάρρυνε (με το αποθάρρυνε βέβαια εννοώ δεν γέλασε στα μούτρα μου) όταν ανέφερα ότι και εγώ προσπαθώ να γράψω (όχι στο blog, Κίτσο) θεατρικά έργα και του είπα για τις προσπάθειες μου. Ισα ίσα που μου έδωσε και ιδέες. (Μα καλά, καθόλου δεν φοβάται τον ανταγωνισμό? Χα) επίσης μου έδωσε ιδέες για το θεατρικό που ανεβάζουμε με τους μαθητές στο Λύκειο και τον ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά αυτή.


Ετσι, με γνωριμίες, φίλους, συγγενείς, σινεμά, ψώνια, καφέ, ουζάκι και κουβεντούλες πέρασαν οι μέρες ευχάριστα.


Χθες το απόγευμα πήγαμε μέχρι την Καβάλα για να πάρουμε το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ για να επιστρέψουμε. Σήμερα, μετά από ακριβώς 20 ώρες φτάσαμε στη Σάμο.


Καλώς σας βρήκα λοιπόν και πάλι. Ελπίζω να περάσαμε όλοι καλά και να αρχίσουμε την νέα χρονιά με κέφι και καλή διάθεση.


4 σχόλια:

Side21 είπε...

Καλά περάσαμε ...
Διασχίσαμε σχεδόν ...
τη μισή Ελλάδα στεριές & θάλασσες !!!
Είδαμε αγαπημένους ανθρώπους,
τοπία, εμπειρίες και φαγοπότια...
Δε βλέπω ούτε γκαντεμιά ούτε γκρίνια ...
"ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ" !!!
Για μια ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ...

Giorgos Varvakis είπε...

Καλησπέρα !! Καλή Χρονιά!!! Είδες βρε που στα έλεγα... Όλα πρίμα λοιπόν. Και του χρόνου :)
Άντε να πιάσουμε τώρα και τα θεατρικά από εκεί που τα αφήσαμε !!
Αδημονούμε οι θεατές!!

Katerina Kalfopoulou είπε...

γλυκιά ANGELINA, εδώ και δέκα περίπου μέρες σκέφτομαι σε καθημερινή βάση-με μια μικρή υπερβολή αυτό...- να επισκεφτώ το blog σου και να δω τι εξομολογητικόαναλυτικόλεπτομερειακό έχεις γράψει αφότου γύρισες!

Και να που σήμερα μπήκα και ...
Καλά δε φανταζόμουν ποτέ πως θα γίνω και θέμα στις αναρτήσεις σου! Μεγάλη μου τιμή, thank you!

Να είσαι πάντα έτσι κεφάτη και χειμαρώδης.
φιλιά

angelina είπε...

Καλή χρονιά σε όλους. Κεφάλια μέσα αλλά με κεφι και συνεχίζουμε τα θεατρικά μας. φιλιά.