Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.............

Η θερμοκρασία ανεβαίνει κάθε μέρα και περισσότερο. Κάτι άκουσα για 37 βαθμούς σύντομα και ήδη έχω αρχίσει να έχω αναπνευστικά προβλήματα Με πιάνει πανικός γιατί ακόμη δεν τηλεφώνησα τον άνθρωπο για το κλιματιστικό και δεν είμαι καθόλου σίγουρη οτι θα δουλέψει. Οι τουρίστες πληθαίνουν δίπλα μας. Παρόλο που είναι ευχάριστη η εναλλαγή εικόνων μετά τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που μας τιμούσαν με την παρουσία τους όλο το χειμώνα, δεν είναι και το καλύτερο να συνειδητοποιείς οτι για μια ακόμη χρονιά μόνο τα ΚΑΠΗ της Ευρώπης διάλεξαν να έρθουν εδώ. Μιλάμε για πιπίνια ετών...δυο χρόνια μετά τη σύνταξη και πέντε πριν το εγκεφαλικό. Τα παραθαλάσσια ταβερνάκια γεμίζουν πλέον οπότε κάθε φορά με έκπληξη διαπιστώνουμε οτι όλο και πιο πολλά από αυτά που αναγράφονται στα μενού ... υπάρχουν στην κουζίνα! Τα μπαράκια ανοίγουν και αυτά σιγά σιγά και έχουμε και την επιλογή "φαγητό ή ποτό" οπότε να και η ευκαιρία να χαθεί και κανένα χειμωνιάτικο κιλό (από αυτά που κάθονται ακριβώς εκεί που δε θες και κάνουν μπαμ με γυμνό μάτι όταν βγαίνεις με το μαγιό...). Ο κόσμος είναι πιο ευδιάθετος γύρω μας. Ίσως επειδή σταμάτησαν να πληρώνουν πετρέλαιο. Ή απλά μπορεί να διαπίστωσαν οτι ο φίλος που δεν τηλεφώνησαν ένα ολόκληρο χειμώνα γιατί είναι Ολυμπιακός -δε θέλει εξήγηση, αυτό αρκεί-, δεν τους κράτησε κακία. Ή γιατί είναι εκπαιδευτικοί και δεν δουλεύουν. Όλοι παραπονιούνται οτι τα χρήματα δεν φτάνουν αλλά τα μαγαζιά γεμίζουν κυρίως με κυρίες που θέλουν να πάρουν φορεματάκια, μπλουζάκια και μπικινάκια για τη νέα σεζόν. Τα σούπερ μάρκετ εφοδιάζονται με βιολογικά, φρούτα και διαιτητικά κεκάκια (ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό. μου φαίνεται οξύμωρο). Μέσα στο γενικό αυτό κλίμα αλλαγών και ανεβασμένης διάθεσης με έπιασε και εμένα βαρεμάρα και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ...την τύχη μου με τη νέα γρίπη που μου άλλαξε τα σχέδια και έτσι δεν θα πάω πάλι Αμερική. Και είχα βγάλει πρόγραμμα ...οικονομίας για να μου φτάσουν να αγοράσω και εγώ κανένα ρουχαλάκι από New York - είμαι σοβαρός άνθρωπος αλλά πάνω από όλα....γυναίκα. Έτσι λοιπόν απολαμβάνω τη θέα της θάλασσας από το μπαλκόνι και σερφάρω ψάχνοντας για μια άλλη εκδρομή. Χαλαρά, -όχι Θεσσαλονικιώτικα αλλά Ικαριώτικα- και φραπεδιά, το γατί στα πόδια και τα διαγωνίσματα να περιμένουν να διορθωθούν, το μυαλό ήδη σε πύργο στα Highlands ή σε παραλία της Πορτογαλίας ..... Καλοκαίριασε! Επιτέλους!

15 σχόλια:

Benikos place είπε...

Κανένας μα κανένας δεν θα μπορουσε ποτε να περιγραψει καλύτερα αυτό το περιεργο που μας πιανει με την αλλαγη της εποχης.Λειπω 21 χρονια απο το νησι...και με εκανες να νιωσω για μια στιγμη πως δεν εφυγα ποτε...νασαι καλα ANGELINA ειναι τιμη μας που ζεις στη Σαμο.Σευχαριστουμε που μας ανεχεσαι.

Side21 είπε...

Φοβάμαι τη ζέστη αλλά ...
την προτιμώ απ' το κρύο !!!
Καιρός επιτέλους για χαλάρωμα
μετά από έναν έντονο Μάη ...
Καλό μήνα εύχομαι ...
και καλό καλοκαίρι ...

Benikos place είπε...

Καλημέρα! Στη σελίδα μας έχουμε για σένα ένα συμβολικό Βραβείο.
Να είσαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Emena pali den me perimenei katholou kalo kalokairi kathws tha prepei na pesw me ta moutra sto diavasma prokeimenou na teliwsw ti sxolh sta 4,5 xronia...4 etos gar.... :( Teliwnei i foititikh mou zwh....AAAAA :P
Enas samiwths foititis makria apo to spiti toy...

Ανώνυμος είπε...

στο σχολειο πρεπει να εγραφες υπεροχες εκθεσεις νομιζω. κανω λαθος;
μια και ο μισθος του εκπαιδευτικου ποτε δε φτανει το να κανεις τη μαγια τσοκλη το καλοκαιρι το εχεις σκεφτει;
ΑΡΗΣ

Alexandros είπε...

Χωρίς να θέλω να μειώσω τις υπόλοιπες, η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ανάρτηση που έχεις κάνει... Γνωρίζεις άλλωστε και την ιδιαίτερη λατρεία μου για το καλοκαίρι. Επιτέλους! Καλοκαίριασε!

angelina είπε...

Benikos place.
ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Εχω ξεπεράσει βέβαια το στάδιο που έπρεπε να "ανεχθώ" διάφορα και διάφορους. Επρεπε να με ακουσεις τα πρώτα δύο χρόνια....χαχα. Τώρα προσαρμόστηκα και παλεύω να προσαρμόσω τους Σαμιώτες σε ένα άλο τρόπο σκέψης (παλευω πολύ) χαχα.
Για το βραβείο τώρα, δεν έχω λόγια. Χάρηκα απίστευτα. Φοβερή έκπληξη για μένα. Ευχαριστώ!!! Θα το βάλω ως ανάρτηση τώρα που θα φύγω για λίγες μέρες.

angelina είπε...

Side21,
καλό καλοκαίρι να έχουμε. Τη ζέστη όντως είναι να τη φοβόμαστε αλλά δυστυχώς πάει σετ με τη χαλάρωση.

angelina είπε...

Ανώνυμε-Σαμιώτη-Φοιτητή-Απο-Το-Σπίτι,
Καλό διάβασμα. Υπομονή και όλα αυτά τελειώνουν. Το διάβασμα για τον Ασεπ να φοβάσαι. χα. Κουράγιο!

angelina είπε...

Αρη,
τι είναι η Μάγια Τσόκλη μπροστά σε μένα? χαχαχα Οι εκθέσεις μου καλές ήταν αλλά μάλλον κάτι άλλο χρειάζεται για να γίνω Τσόκλη και να αυξήσω τα έσοδά μου. Θα το βρω όμως, που θα πάει? Εαν πάρω την απόφαση να γράψω κανένα βιβλίο εννοείται οτι θα επιβάλλεται σε όλους τους γνωστούς να το πάρουν. Ετσι? χα

DaisyCrazy είπε...

ναι καλοκαίριασε! όπου και να πας διακοπές αν χαλαρώσεις και ψωνίσεις καλά θα περάσεις!
τέρμα τα διαγωνίσματα - ώρα για σκασιαρχείο!! ;)

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Καλό καλοκαίρι Angelina....
Και καλές ... αποδράσεις...
Όσο για την εποχή που...γκρίνιαζες για τα ... σαμιώτικα...
χαχαχαχα δεν είναι και πολύς καιρός.....
Θυμάμαι ακόμα τα ... παράπονά σου για τον... περιπτερά ... χιχιχιχιχι
:-)

angelina είπε...

αλλαξα περιπτερα και ησυχασα. παλι γκρινιαζω αλλα δεν ξεκιναω με το "ποτε θα φυγω". παιζω επιθεση. διωχνω κοσμο. χαχα

annafrank είπε...

Angelina!Μια και εφτιαξα και εγω με την σειρά μου το κλιματιστικό..καθ οτι μπαινει με φόρα η ζέστη..σου ευχομαι καλό καλοκαίρι οπου και να πας!!Θα την υποστουμε δυστυχώς και εφέτος...καθ οτι κάποτε πηγαινα καλά με τα καλοκαίρια..τώρα με τους καύσωνες δεν ειναι καθ ολου ευχάριστα..αλλα τι να κάνουμε καλοκαίρι ειναι θα περάσει!!Ευτυχής οποιος μένει κοντά σε παραθαλάσσια περιοχή!!Καλό βράδυ!

angelina είπε...

Καλό καλοκαίρι και σε σένα και καλό κουράγιο με τη ζέστη annafrank